ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Εκδήλωση-συζήτηση διοργανώνουν την Τρίτη 15/11 ώρα 20.00 στο κτίριο του ΤΕΕ (Καλλιθέας 7 & Τζαβέλα) τα μέλη της Αριστερής Ριζοσπαστικής Συσπείρωσης Μηχανικών με θέμα «Οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι μηχανικοί σε καιρούς κρίσης» από την επισφάλεια των ΕΣΠΑ & των vouchers, την ανασφάλιστη και απλήρωτη εργασία, την ανεργία και την άγρια εκμετάλλευση

στη συλλογική διεκδίκηση του κοινωνικά αναγκαίου ρόλου του μηχανικού, της ζωής με αξιοπρέπεια.

Στο κάλεσμά τους οι διοργανωτές αναφέρουν:

«Ενόψει τον εκλογών ΤΕΕ στις 20/11, καλούμε όλους τους μηχανικούς που αγωνίζονται για μια ζωή με αξιοπρέπεια μέσα από τη δουλειά τους, να συζητήσουμε για τη κατάσταση στον κλάδο, το ρόλο του ΤΕΕ αλλά πολύ περισσότερο για την αναγκαία σήμερα συλλογική πάλη που θα βάζει μπροστά τα συμφέροντα και τις ανάγκες μας.

Τα αποτελέσματα της μνημονιακής πολιτικής, που ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζουν, είναι καταστροφικά για την κοινωνία και τον κλάδο μας.

Μειώσεις μισθών-συντάξεων, αυξήσεις εισφορών-φόρων, ανεργία και επισφάλεια, μετανάστευση, ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, διάλυση δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων. Συγκεκριμένα για τον κλάδο, το 2015 έγιναν 4.000 διαγραφές μηχανικών, ενώ οι νέες εγγραφές ήταν 500.

  • Μιλάνε για «ΕΣΠΑ» και δίκαιη ανάπτυξη, αλλά εννοούν δώρα εκατομμυρίων στο μεγάλο κεφάλαιο.
  • Μιλάνε για «άνοιγμα των επαγγελμάτων», αλλά εννοούν κατάργηση των ελάχιστων αμοιβών.
  • Μιλάνε για προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας, voucher, μαθητεία, αλλά εννοούν άμισθη εργασία, ανακύκλωση της ανεργίας και επιδόματα στα αφεντικά.
  • Μιλάνε για το «σπίτι των μηχανικών», αλλά το ΤΕΕ έχει σταθεί αρωγός στην προσπάθεια της ντόπιας και ξένης ελίτ για την πιο κερδοφόρα καθυπόταξη του εργαζόμενου λαού.

Στους μηχανικούς, όπως και σε όλη την κοινωνία, υπάρχουν δύο κόσμοι.

Από τη μια μεριά ο κόσμος της πλειοψηφίας. Όλοι εμείς οι μηχανικοί της ανεργίας και της μετανάστευσης, οι μηχανικοί της επισφαλούς εργασίας και της υποαπασχόλησης που μέσα από την εργασία μας προσπαθούμε να ζήσουμε αξιοπρεπώς.

Από την άλλη μεριά ο κόσμος των διαπλεκόμενων μεγαλοεργολάβων, των επιχειρηματιών, των managers και όσων διαχειρίζονται τις κυβερνητικές πολιτικές προς όφελος τους, που πλουτίζουν από την εργασία άλλων.

Δύο κόσμοι με συμφέροντα αντίθετα και ανταγωνιστικά.

Γι’ αυτό οφείλουμε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να αντιστρέψουμε του κοινωνικού κανιβαλισμού και της απομόνωσης. Για να πιάσουμε το νήμα των μεγάλων αγώνων που έδωσε ο λαός μας τα προηγούμενα χρόνια. Αγωνιζόμενοι με επιμονή και διάρκεια, με δημοκρατία και αλληλεγγύη, να ανατρέψουμε τη θλιβερή μνημονιακή πραγματικότητα. Κόντρα στη λογική του μονόδρομου και της μη-εναλλακτικής, να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τον κλάδο και την κοινωνία».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ