98 ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΤΕΙΡΩΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΥΣ

Με επιτυχία επισφραγίστηκε το πρόγραμμα στείρωσης, σήμανσης και καταγραφής αδέσποτων ζώων που εφάρμοσε ο Δήμος Τυρνάβου σε συνεργασία με εθελοντές του Φιλοζωικού σωματείου Λάρισας Anim.A.L και της γερμανική φιλοζωικής οργάνωσης TierInsel Umut Evie.V. , κατά το χρονικό διάστημα από Τρίτη 8/11/2016 έως την Παρασκευη 11/11/2016

%ce%b1%ce%b4%ce%b5%cf%83%cf%802σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του δήμου.

Με την υλοποίηση του προγράμματος στειρώθηκαν 98 αδέσποτα ζώα συντροφιάς (αναλυτικά 48 σκύλοι και 50 γάτες), αριθμός που ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Φιλοζωικού σωματείου Λάρισας Anim.A.L όλες οι στειρώσεις περατώθηκαν χωρίς επιπλοκές και τα στειρωμένα ζώα, μετά από την απαραίτητη για την αποθεραπεία τους παραμονή στον χώρο ή σε σπίτια εθελοντών, επανεντάχθηκαν, σύμφωνα με τον Νόμο 4039/2012, στην περιοχή στην οποία έγινε η περισυλλογή τους.

Τα στοιχεία των ζώων που στειρώθηκαν και σημάνθηκαν θα κατατεθούν στις αρμόδιες αρχές. Οι εθελοντές του σωματείου καλούν τους δημότες του Τυρνάβου αλλά και της ευρύτερης περιοχής να υιοθετήσουν κάποιο από αυτά τα στειρωμένα ζώα, των οποίων τα στοιχεία θα αναρτηθούν σταδιακά τόσο στην ιστοσελίδα του Δήμου Τυρνάβου όσο και στην σελίδα του σωματείου μας.

Στην ίδια ανακοίνωση του Φιλοζωικού σωματείου Λάρισας Anim.A.L αναφέρονται και τα εξής:

%ce%b1%ce%b4%ce%b5%cf%83%cf%803“Το πρόγραμμα στειρώσεων είναι ένα μόνο τμήμα της ευρύτερης συνεργασίας του σωματείου μας με τον Δήμο Τυρνάβου, το οποίο θα ανακοινωθεί στο επόμενο χρονικό διάστημα. Η συνολική στρατηγική που σχεδιάζουμε περιλαμβάνει μέτρα που, αν εφαρμοστούν, θα οδηγήσουν σε βάθος χρόνου σε έναν αριθμητικά διαχειρίσιμο πληθυσμό αδέσποτων ζώων, γεγονός το οποίο συνεπάγεται και ευρύτερα κοινωνικά οφέλη.

Αξίζουν συγχαρητήρια στην ηγεσία του δήμου Τυρνάβου που δείχνει την βούληση να αντιμετωπίσει με ουσιαστικό τρόπο το σημαντικο πρόβλημα αδέσποτων ζώων της περιοχής του και ολοκλήρωσε το πρόγραμμα, χωρίς να υποχωρήσει στις προσπάθειες εκφοβισμού που της ασκήθηκαν.

Ευχαριστούμε όσους δημότες Τυρνάβου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας και μας ενημέρωσαν για αδέσποτα ζώα που ζουν στην περιοχή τους, βοηθώντας πολλές φορές και στην περισυλλογή τους, ή συνεισέφεραν κουβέρτες, κλουβιά κλπ. Το πρόγραμμα δεν θα ήταν εφικτό να υλοποιηθεί χωρίς την καταπληκτική ομάδα των εθελοντών της γερμανική φιλοζωικής οργάνωσης TierInselUmutEvie.V., που προσέφεραν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους.

%ce%b1%ce%b4%ce%b5%cf%83%cf%804Το πιο μεγάλο μπράβο όμως ανήκει στους εθελοντές μας που αγκάλιασαν με πρωτόγνωρο τρόπο αυτή την προσπάθεια και πλαισίωσαν με την συνεχή παρουσία τους το πρόγραμμα βοηθώντας στην οργάνωση, στην περισυλλογή, την αποθεραπεία και την επανατοποθέτηση των ζώων. Ήταν για εμάς μια εκπληκτική εμπειρία, με πολύ σκληρή δουλειά και ένταση αλλά μέσα σε μια ατμόσφαιρα αγάπης την οποία εισέπραξαν και τα ζώα προσφέροντας μας πολύ συγκινητικές στιγμές”.

 

 

 

%ce%b1%ce%b4%ce%b5%cf%83%cf%805

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ