ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Ο Σχολικός Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής ν. Λάρισας κ. Λαπούσης Γεώργιος θα διοργανώσει την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016, επιμορφωτική, βιωματική ημερίδα που απευθύνεται στους καθηγητές Φυσικής Αγωγής Α/θμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό κολυμβητήριο της Λάρισας (Ε.Α.Κ.Λ.), με θέμα:

«Υλοποίηση του μαθήματος της κολύμβησης στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Διδακτική προσέγγιση και προτάσεις διδασκαλίας». 

Εισηγητές της ημερίδας θα είναι ο Σχολικός Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής ν. Λάρισας κ. Λαπούσης Γεώργιος, το μέλος Ε.Ε.ΔΙ.Π. του ΤΕΦΑΑ του ΕΚΠΑ και  ομοσπονδιακός τεχνικός κολύμβησης κ. Μάρκος Μανταλούφας και ο διδάκτωρ κολύμβησης κ. Θωμάς Νικοδέλης. 

Στο πρώτο μέρος της ημερίδας θα γίνει επίδειξη καλών πρακτικών του μαθήματος στην μικρή πισίνα του κολυμβητηρίου του (Ε.Α.Κ.Λ.)  με τάξη μαθητών στο νερό και στο δεύτερο μέρος στην αίθουσα τύπου του γηπέδου Αλκαζάρ, θα αναλυθούν θέματα που αφορούν τον τρόπο διδασκαλίας της κολύμβησης για την απόκτηση κολυμβητικής παιδείας και επάρκειας.

Ειδικότερα θα παρουσιαστεί ο τρόπος απόκτησης βιωματικής γνώσης για τους βασικούς κανόνες ασφάλειας και υγιεινής, ο χειρισμός έκτακτων καταστάσεων γύρω και μέσα στο υδάτινο περιβάλλον, η αποφυγή του πνιγμού, η ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης μέσα στο νερό, η εξάσκηση των βασικών κολυμβητικών δεξιοτήτων, η εξοικείωση των παιδιών με το υδάτινο στοιχείο μέσα από το παιχνίδι και η ψυχαγωγία, η ανάπτυξη της συνεργασίας και της κοινωνικότητας συμβάλλοντας έτσι στην ολοκλήρωση της προσωπικότητας των μαθητών.

Την ημερίδα προσκαλούνται να παρακολουθήσουν εκτός από τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής και τους διευθυντές των σχολικών μονάδων της Α/θμιας Εκπαίδευσης τα σχολεία των οποίων συμμετέχουν στο μάθημα της κολύμβησης και όσοι από τους γονείς επιθυμούν, τα παιδιά των οποίων συμμετέχουν ή πρόκειται να παρακολουθήσουν στα επόμενα τρίμηνα το μάθημα της κολύμβησης, ώστε να έχουν μια πληρέστερη άποψη για τον τρόπο και την διαδικασία διεξαγωγής του μαθήματος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ