ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΗ: ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΑ ΤΕΛΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΩΝ

Σε ανακοίνωσή της η «ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΗ» του δήμου Τεμπών, κάνει λόγο για αγανάκτηση των κατοίκων του δήμου σχετικά με τις χρεώσεις των τελών ύδρευσης από τη ΔΕΥΑ Τεμπών. Πιο συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρει:

“Αγανακτισμένοι είναι οι κάτοικοι του δήμου Τεμπών και αυτή την αγανάκτηση μετέφερε με το πλέον δραματικό τρόπο, συμπολίτης και κάτοικος της τοπικής κοινότητας Ιτέας του δήμου μας, στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Παίρνοντας το λόγο στην ώρα του πολίτη ανέφερε, απευθυνόμενος στο δήμαρχο κ. Κολλάτο, «με τις χρεώσεις από τη ΔΕΥΑΤ που μας στείλατε με τους τελευταίους λογαριασμούς, θέλετε να μας στείλετε στο ψυχιατρείο; Τα ποσά που χρεώνετε είναι εκτός λογικής. Έχετε καταλάβει ότι ήρθαμε να ζήσουμε στα χωριά μας και σεις θέλετε να μας διώξετε; Θα μας καταντήσετε να παίρνουμε ψυχοφάρμακα;»  ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του.

Η απάντηση ή μάλλον το ψέλλισμα της δημοτικής αρχής ήταν, ότι αρμόδιο για τις χρεώσεις δεν είναι το δημοτικό συμβούλιο άλλα το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΤ, λες και δεν ήταν αυτοί, σαν μέλη της συμπολίτευσης, που ομόφωνα υπερψήφισαν τις αυξήσεις χωρίς καμία αντίρρηση. Εμείς, σαν αντιπολίτευση, καταψηφίσαμε τις αυξήσεις τονίζοντας, ότι οι δημότες μας, με πρόφαση τον εξορθολογισμό των τιμολογίων και την ανταποδοτικότητα της υπηρεσίας, θα βιώσουν μία ληστρική επίθεση για να καλυφθούν τα πολλά και αλόγιστα έξοδα της ΔΕΥΑΤ. Ζητήσαμε  από την δημοτική αρχή του κ. Κολλάτου να επανακαθορίσει την τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΤ, αλλά αντί γι΄ αυτό η δημοτική αρχή, σ΄ αυτή τη δραματική για τους πολίτες οικονομική  συγκυρία δείχνει το πιο σκληρό της πρόσωπο, ζητώντας τους να πληρώσουν περισσότερα λεφτά  για το νερό και όχι μόνο, τη στιγμή που πολλοί εξ αυτών με το ζόρι τα φέρνουν βόλτα. Τότε υποσχέθηκε ο κ. Κολλάτος, ότι κλείνοντας ένα χρόνο από τη σύσταση της ΔΕΥΑΤ (6 Απριλίου 2015), θα έχει σαφή εικόνα των οικονομικών της και θα εξετάσει  αν μπορεί να υπάρξουν βελτιώσεις στην τιμολογιακή πολιτική. Σε 5 μήνες κλείνουν 2 χρόνια λειτουργίας της ΔΕΥΑΤ και ακόμη περιμένουμε τις διαπιστώσεις του δημάρχου. Αποτέλεσμα της πολιτικής των αυξήσεων, όχι μόνο στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΤ αλλά συνολικά του δήμου, που διέπει  τον δήμαρχο αλλά και όλα τα μέλη της συμπολίτευσης, είναι ότι οι οφειλέτες προς το δήμο αυξήθηκαν, από 1068 περίπου το οικον. έτος 2014 σε 6.398 περίπου το οικον. έτος 2015. (τα στοιχεία αυτά αναφέρονται στην έκθεση ελέγχου του ορκωτού ελεγκτή λογιστή). Γεγονός το οποίο έχουμε επισημάνει σαν αντιπολίτευση σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου επανειλημμένα και με σαφήνεια”.

Κλείνοντας τη σχετική ανακοίνωση ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιώργος Μανώλης επισημαίνει: «Καλούμε τον κ. Κολλάτο σε επανακαθορισμό της τιμολογιακής πολιτικής  άμεσα- σήμερα! (αν μπορούσε και χθες!) και όχι  τον τελευταίο χρόνο της θητείας του, προεκλογικά με σκοπό την παραπλάνηση και εν τέλη την υφαρπαγή της ψήφου των δημοτών μας».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ