ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΤΑΙ Η ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΟΥ

Τηρώντας τις ημερομηνίες που ανακοίνωσε κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Λάρισα ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας επανακάμπτει στην περιοχή, αυτή τη φορά για τα εγκαίνια της δομής προσφύγων στο Κουτσόχερο Λάρισας.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν σήμερα γνωστά η δομή παραδίδεται και επίσημα την ερχόμενη Τετάρτη 23 Νοεμβρίου, με τη σχετική τελετή παρουσία του κ. Βίτσα να ορίζεται για τις 10.00 το πρωί.

Στη δομή του Κουτσόχερου θα μεταφερθούν αποκλειστικά Σύριοι πρόσφυγες, με τον αριθμό τους να υπολογίζεται σε τουλάχιστον 1.500, ενώ στη δομή μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης των οικίσκων ολοκληρώνονται και οι τελευταίες εργασίες που αφορούν σε έργα υποδομής όπως ιατρείο, σχολικές αίθουσες, χώρος άθλησης, τηλεφωνικοί θάλαμοι καθώς και τα έργα που αφορούν στην ηλεκτροδότηση και ύδρευσή της.

Άγνωστο παραμένει το τι θα γίνει με τη σίτιση των προσφύγων, με δεδομένες τις δηλώσεις των αρμοδίων πως δεν θα στραφούν σε κέτερινγκ, με τους πρόσφυγες να είναι πλέον σε θέση να ετοιμάζουν οι ίδιοι τα γεύματά τους στους οικίσκους όπου θα διαμένουν, ωστόσο ερωτηματικό παραμένει το πώς θα γίνεται η αγορά πρώτων υλών και ποια θα είναι η οικονομική τους στήριξη.

Θυμίζουμε πως η δομή του Κουτσόχερου θα υποστηριχθεί σε διάφορους τομείς (καθαριότητα, εκπαίδευση, ψυχολογική υποστήριξη κλπ) με την πρόσληψη 90 8μηνιτών που ήδη απασχολούνται σε κοινωνικές δομές του Δήμου Λαρισαίων, έχοντας πάρει μέρος και σε σχετικά σεμινάρια.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ