ΜΑΘΗΜΑΤΑ Α’ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΑΠΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Στρατιωτικοί ιατροί και εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό θα εκπαιδεύουν μικρούς μαθητές στα σχολεία, στις πρώτες βοήθειες και στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kranosgr, πρόκειται για μια αξιέπαινη πρωτοβουλία του 404 ΓΣΝ Λάρισας που αξίζει συγχαρητηρίων. Είναι η πρώτη φορά που στη χώρα μας ένστολο προσωπικό θα περνά τα προαύλια των σχολείων και θα εισέρχεται στις μαθητικές αίθουσες για μαθήματα ζωής.

Το 2015 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εγκρίνει την πρόταση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης για την εφαρμογή του προγράμματος Kids Save Lives στα σχολεία.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης  των μαθητών και εκπαιδευτικών πάνω στην αντιμετώπιση της καρδιακής ανακοπής. Περιλαμβάνει αρχικά ενημέρωση με τη χρήση οπτικοακουστικών μέσων και στη συνέχεια ακολουθεί πρακτική εξάσκηση από τους μικρούς μαθητές πάνω σε κατάλληλα προπλάσματα.

Το 404 Γ.Σ.Ν. Λάρισας ,έχοντας εμπειρία 3 και πλέον ετών στην εκπαίδευση πολιτών  στη βασική αναζωογόνηση και τη χρήση απινιδωτών και διαθέτοντας έμπειρους και καταξιωμένους εκπαιδευτές,  τολμά να ξεκινήσει για πρώτη φορά στην ευρύτερη περιοχή αυτό το πρόγραμμα φιλοδοξώντας να συμβάλει στην καθιέρωση της εκπαίδευσης πάνω στη βασική καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση στα σχολεία, όπως άλλωστε συμβαίνει σε πολλές άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Το πρόγραμμα για το οποίο  έγινε και αρκετή κουβέντα χθες το βράδυ στην εκδήλωση της 1ης Στρατιάς με τον Στρατηγό Διοικητή Ηλία Λεοντάρη, την Διευθύνουσα του 404, Αντισυνταγματάρχη Μαρία Νταλιάννη η οποία μαζί με τον Διευθυντή του Καρδιολογικού τμήματος του νοσοκομείου Επίατρο Χαράλαμπο Παρίση είναι οι υπεύθυνοι εκπαιδευτές, καθώς και με τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Λάρισας Αθ. Παιδή, έχει λάβει την σχέτικη έγκριση του υπουργείου Παιδείας αλλά και της ΑΣΔΥΣ.

kranos.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ