ΌΤΑΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΗ ΣΚΕΠΑΣΟΥΝ ΜΕ ΨΕΜΑΤΑ, ΛΑΣΠΗ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ…

Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Παρέμβασης Εκπαιδευτικών – Συνεργαζόμενοι

«..Σαν πρόκες πρέπει να καρφώνονται ο λέξεις. Να μην τις παίρνει   ο άνεμος.» Συνάδελφοι των ΣΥΝΕΚ Λάρισας, από την στιγμή που προσχωρήσατε στο στρατόπεδο του κυβερνητικού συνδικαλισμού δεν φαίνεται να σας διακρίνει ούτε η ψυχραιμία αλλά ούτε και η νηφαλιότητα.

Οι παλινωδίες που χαρακτηρίζουν τις θέσεις που πήρατε στο σωματείο σε μια σειρά ζητημάτων καταδεικνύουν το αδιέξοδο στο οποίο έχετε περιέλθει στην προσπάθειά σας να στηρίξετε την κυβέρνηση. Σταχυολογούμε μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα:

1) Όσον αφορά το περιβόητο πόρισμα Λιάκου: Aρχικά, μας καταγγέλλατε για προσπάθεια τρομοκράτησης των συναδέλφων, υποστηρίζοντας άλλοτε πως το πόρισμα σχεδόν δεν υφίσταται και άλλοτε πως εκφράζει απλώς τις απόψεις ενός πανεπιστημιακού τις οποίες δεν ενστερνίζεται το υπουργείο, … για να αναγκαστείτε στο τέλος να βγάλετε ανακοίνωση απόρριψής του!!! Αλήθεια, συνηθίζετε να εκδίδετε ανακοινώσεις απόρριψης για κάθε πανεπιστημιακό που εκφράζει απόψεις με τις οποίες δεν συμφωνείτε; Σήμερα που ο νέος Υπουργός εισηγείται ξανά την αξιολόγηση,  την οικονομική αυτονομία του σχολείου και τη θέσπιση εθνικού απολυτηρίου, στηριζόμενος, σύμφωνα με ρητή του δήλωση, στο πορίσμα Λιάκου, εσείς,  συνάδελφοι, ποια  θέση  παίρνετε;

2) Όσον αφορά τις περικοπές ωρών από μια σειρά μαθημάτων στο γυμνάσιο (Οικιακής Οικονομίας, Αρχαίων, Γεωγραφίας και Βιολογίας) και την κατάργηση των υπευθύνων εργαστηρίων: Σε συνεδρίαση του ΔΣ τον περασμένο Ιούνιο, παρουσία δεκάδων συναδέλφων, δηλώσατε ως παράταξη ότι συμφωνείτε με την απόφαση της κυβέρνησης … για να έρθετε, μετά και την κατακραυγή που προκαλέσατε, να συλλέγετε υπογραφές υπέρ κειμένου της Ένωσης Φιλολόγων που καλούσε τον πρώην υπουργό κ. Φίλη να αναλογιστεί την αξία της κλασσικής παιδείας και να διορθώσει το σφάλμα του!!!

3) Σχετικά με τη συμμετοχή της συναδέλφισσας, αντιπροέδρου του σωματείου, σε δύο συνέδρια ταυτόχρονα: Αφού αρχικά μας καταγγείλατε ως συκοφάντες, αναγκαστήκατε στη συνέχεια να παραδεχτείτε το γεγονός … αποσιωπώντας τα περί συκοφαντίας!!! Επιχειρήσατε, μάλιστα, με την παρουσιάση ενός «χρονικού» παρακολούθησής τους από τη συνάδελφο, να εμφανίσετε την «α λα καρτ» συμμετοχή της στις εργασίες των δύο συνεδρίων ως απολύτως εφικτή και «νόμιμη».  Ας αναλογιστούν, λοιπόν, εκείνοι που εξέλεξαν τη συνάδελφο είτε ως σύνεδρο του κόμματος  είτε ως εκπρόσωπο στο εκπαιδευτικό συνέδριο αν θίγονται από αυτή την συμπεριφορά.  Σε εμάς, πάντως, θυμίζει το γνωστό «λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και τ΄ αγόρι μου». Καλό για ταινία και τραγούδι αλλά πολύ κακό για συνδικάτο και πολύ περισσότερο για κόμμα (αλλά το δεύτερο αφορά τα μέλη και τα στελέχη του κόμματός σας και όχι εμάς).

4) Για την περίπτωση της απόσπασης του συναγωνιστή και συντρόφου μας Παπαδόπουλου Δημήτρη από το νομό Τρικάλων στο νομό Λάρισας (ως εκλεγμένου μέλους του ΔΣ), διερωτώμαστε τα εξής:

Οι αποσπάσεις που δίνονται στα μέλη του ΔΣ αφορούν μόνο τους κυβερνητικούς συνδικαλιστές; Γιατί φέτος έχουμε τη χαρά και την τιμή να συμμετέχει στο ΔΣ εκλεγμένος συνδικαλιστής και της δικής σας παράταξης (και όχι μόνο) που αποσπάστηκε από το νομό Θεσ/νίκης στη Λάρισα με τον ίδιο νόμο. Είστε κατά των αποσπάσεων των μελών του ΔΣ; Έχετε την άποψη ότι οι συνδικαλιστές κρίνονται από την απόσπαση που με βάση το νόμο έχουν πάρει ή από την αγωνιστική τους δράση; Δεν είναι τραγελαφικό, συνάδελφοι, εσείς που στηρίζετε μια κυβέρνηση που συνεχίζει να ρημάζει τους μισθούς μας και να κάνει αβίωτη τη ζωή των συναδέλφων με την ελαχιστοποίηση των αποσπάσεων, να μιλάτε γι’  αυτές;

5) Σχετικά με την πολιτική ταυτότητα της παράταξής μας :Εδώ και καιρό σας ενημερώσαμε πως η παράταξή μας δεν αποτελεί τον συνδικαλιστικό βραχίονα κανενός συγκεκριμένου πολιτικού κόμματος, αλλά δεν φαίνεται να το κατανοείτε. Σας υπενθυμίζουμε, λοιπόν, ότι είμαστε ένα ανυπότακτο μετωπικό σχήμα της Αριστεράς που δεν υποκλίθηκε και ούτε θα υποκλιθεί στα μνημόνια και τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στον χώρο της εκπαίδευσης. Δεν υπήρξαμε υποστηρικτές των μονοδρόμων παρά μόνο των αγώνων, των Γενικών Συνελεύσεων και της  σύγκρουσης,  και έτσι θα συνεχίσουμε. Εσείς, που τηρείτε στάση αναμονής και επιλέγετε την αδράνεια προκειμένου να διευκολύνετε την υλοποίηση των σχεδίων της κυβέρνησης, θα μας κάνετε κήρυγμα από του άμβωνος για συνδιαλλαγή και συνδιαχείριση; Συνεχίστε να μας αποκαλείτε, λοιπόν, αριστεριστές και ό,τι άλλο σας βολεύει χρησιμοποιώντας μια γλώσσα που ποτέ δεν καταλάβατε γιατί ποτέ δεν την πιστέψατε.

Τέλος, αφήστε τον ποιητή Αναγνωστάκη… Αρκετά έχετε λερώσει την ιστορία της Αριστεράς. Άλλωστε ο Αναγνωστάκης έγραφε σοφά:

«..Σαν πρόκες πρέπει να καρφώνονται οι λέξεις.  Να μην τις παίρνει   ο άνεμος.»

Μήπως να μετρήσουμε πόσες λέξεις πήρε ο άνεμος;

Σκίσιμο μνημονίου, διαγραφή του χρέους, κατάργηση ΕΝΦΙΑ, κατάργηση διοδίων, κατάργηση αύξησης ωραρίου, διορισμοί, κατάργηση μονάδων καταστολής, συλλογικές συμβάσεις εργασίας, αποκατάσταση μισθών και συντάξεων  … και τελειωμό δεν έχουν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ