ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΟΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΟΥ ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΟΥ

Με ζεστά χαμόγελα αλλά και έντονο προβληματισμό για το μέλλον τους στη δομή και την προώθησή τους στους τόπους προορισμού τους, προκειμένου να ξαναβρεθούν με φίλους και συγγενείς τους στην Ευρώπη, μας υποδέχτηκαν οι πρώτοι πρόσφυγες που εγκαταστάθηκαν στο Κουτσόχερο.

Με επίμονο όσο και μόνιμο το ερώτημα για το άνοιγμα των συνόρων, οι περίπου 200 Σύριοι που έφτασαν στον καταυλισμό από τη Β. Ελλάδα δεν έκρυψαν τον προβληματισμό τους τόσο για το «απομονωμένο» της δομής, όσο κυρίως και για την απουσία εγκατάστασης wi-fi στο Κουτσόχερο, ενώ όπως μας αποκάλυψαν δεν ήταν λίγοι εκείνοι που στη θέα του «απομονωμένου» πρώην στρατοπέδου εκδήλωσαν την επιθυμία να μεταφερθούν σε άλλη δομή.

«Η απομόνωσή μας και κυρίως η έλλειψη επικοινωνίας με τους δικούς μας ανθρώπους, που βρίσκονται τόσο στη χώρα σας όσο και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, μας είναι αβάσταχτη», δήλωσαν στη σελίδα, ωστόσο όπως έγινε γνωστό το θέμα της εγκατάστασης δικτύου για την πρόσβασή τους στο ιντερνέτ αναμένεται να λυθεί άμεσα, ενώ προς το παρόν εξυπηρετούνται εκτός από τα κινητά τους τηλέφωνα και από τους τηλεφωνικούς θαλάμους που έχουν εγκατασταθεί στον καταυλισμό.

Εκείνο που φαίνεται να μακροημερεύει είναι αυτό καθαυτό το προσφυγικό ζήτημα και η επίλυσή του, καθώς σύμφωνα και με τις δηλώσεις Βίτσα «περνά σε άλλη φάση», την ώρα που όπως όλα δείχνουν οι πρόσφυγες «ήρθαν για να μείνουν».

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ