ΑΣ ΚΟΙΤΑΧΤΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΚΑΙ ΑΣ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΟΥΝ ΤΙ ΠΡΟΣΕΦΕΡΑΝ

ΓΡΑΦΕΙ Ο Γιάννης Γκαμπέτας, δημοτικός σύμβουλος δήμου Τυρνάβου

Δύσκολο κάποιος να κάνει την αυτοκριτική του. Ακόμα πιο δύσκολο να αναλογιστεί τις ευθύνες του όταν μάλιστα αποτέλεσε και κεντρικό πολιτικό πρόσωπο. Δύσκολο να δει στα μάτια την αλήθεια όταν ο ίδιος μονίμως ζει στο ψέμα.

Όταν αδιαφορεί για τα ζητήματα τον πολιτών και παρουσιάζεται στο Δημοτικό Συμβούλιο μόνο και μόνο για να κάνει υψηλή πολιτική μιας και διεκδικεί συνεχώς κάποια θέση σε κάποιο κόμμα και μονίμως όλες οι πόρτες είναι κλειστές γνωρίζοντας όλοι το πολιτικό παρελθόν ενός λαγού που πηγαινοέρχεται από τον ένα πολιτικό χώρο στον άλλο.

Λόγια πολιτικής μοναξιάς και απομόνωσης από κάποιον που έχει υποστεί τεράστια ήττα στη πολιτική του ζωή. Ήττα που βέβαια επέλεξε συμμετέχοντας σε κυβερνήσεις συνεργασίας επιβάλλοντας στο λαό να είναι δέσμιος των τοκογλύφων. Δεν το παραδέχεται βέβαια, άλλωστε ποιος θα είχε την τσίπα να παραδεχτεί ότι διέπραξε έγκλημα απέναντι στο λαό που τον εξέλεξε βουλευτή και υπουργό;  Αποποίηση ευθυνών από κάποιον με ευθύνες.

Έντιμο; Μάλλον όχι. Υποκρισία; Σίγουρα ναι. Βέβαια πραγματοποιήθηκε ηρωική έξοδος εφόσον βέβαια δέσαμε τον λαό σε μνημόνια και χρέη. Και τώρα σαν σωτήρες επιστρέφουμε για να τον γλιτώσουμε. Ειρωνεία; Ναι άλλο ένα στοιχείο πολιτικής ανυπαρξίας. Διεκδίκησε πολιτικούς ρόλους αλλά τελικά έγινε κομπάρσος σε μια παράσταση για γέλια. Παρουσιάζεται σαν άλλος Ρομπέν των Φτωχών για να τους προστατέψει από τα δείνα που τους επέβαλε. Πόσο ψέμα σε λίγες μόνο αράδες γραμμάτων σε ανακοινώσεις και δηλώσεις; Πόσο υποκρισία και ψευτιά επιτέλους.

Λυπάμαι που κάποιοι δήθεν πατριώτες πρόδωσαν την χώρα τους. Λυπάμαι που κάποιοι δήθεν ενδιαφερόμενοι για τα κοινά της πόλης τους αποχωρούν από τα Δημοτικά Συμβούλια κρυμμένοι κάτω από την μάσκα της υποκρισίας! Δεν λυπάμαι όμως τον πολιτικό τους μαρασμό που κάθε μέρα γίνεται πιο έντονος στα μάτια των συμπολιτών μας.

Μαρασμός που γνωρίζουν και ίδιοι αλλά δεν έχουν το θάρρος να παραδεχτούν. Και αντί να έχουν την τσίπα να παραιτηθούν κουνούν το δάκτυλο σε ανθρώπους που δουλεύουν για το καλό της πόλης καθημερινά και μάχονται κάτω από αντίξοες  οικονομικά συνθήκες για την βιωσιμότητα του Δήμου Τυρνάβου. Μάχες που κερδίζονται και είμαστε περήφανοι γι αυτό.

Περήφανοι που κοιτάμε στα μάτια τους συμπολίτες μας!

Περήφανοι που παλεύουμε γι αυτούς και δεν το βάζουμε στα πόδια από τα Δημοτικά Συμβούλια. Περήφανοι που διεκδικούμε το καλύτερο γι αυτούς.

Ας κοιταχτούν στον καθρέφτη μερικοί και να αναλογιστούν τι έχουν προσφέρει. Και αν δεν έχουν καθρέφτη να κοιτάξουν στα μάτια τον λαό του Τυρνάβου για να δουν την πραγματική αλήθεια! Θα πονέσει αλλά ας ελπίσουμε κάποιοι πρώην πολιτευτές να συνετιστούν και επιτέλους να  παλέψουν για το καλό της πόλης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ