ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ BINTEOΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΥΡΝΑΒΙΤΗ ΚΑΘΗΓΗΤΗ

Υπάρχουν, εκπαιδευτικοί που συνειδητά επιλέγουν να είναι λειτουργοί. Σε αυτή την κατηγορία ανήκει ο κ. Άρης Ροντούλης, Φυσικός, τοποθετημένος στην Κρανιά Ελασσόνας, που έχει επιδοθεί σε μια ιδιαίτερη προσπάθεια χρησιμοποίησης των δυνατοτήτων που παρέχει η νέα τεχνολογία για μαθησιακούς σκοπούς.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ροντούλης, μέσω YouTube, προσφέρει στους μαθητές του (αλλά και στους μαθητές όλης της χώρας) μαθήματα Φυσικής Γυμνασίου – Λυκείου, εντελώς δωρεάν και χωρίς την παραμικρή επιβάρυνση για τους γονείς των μαθητών. Έτσι, μέσω video, ο κάθε ενδιαφερόμενος μαθητής, που πιθανόν δεν έχει κοντά του ένα Φροντιστήριο ή παρεμποδίζεται από την ανεπάρκεια διαθέσιμων οικονομικών πόρων, μπορεί να παρακολουθήσει δωρεάν μαθήματα, όσες φορές επιθυμεί, να υποβάλλει τα δικά του σχόλια ή τις δικές του ερωτήσεις και ουσιαστικά να εξατομικεύσει πλήρως το γνωστικό πεδίο που τον ενδιαφέρει.

Με άλλα λόγια, όπως λέει ο ίδιος ο κ. Ροντούλης, «έχουμε να κάνουμε με ένα κοινωνικό φροντιστήριο εξ αποστάσεως που εδράζεται στις νέες τεχνολογίες, δίνοντας στον μαθητή τη δυνατότητα μιας διαρκούς μαθησιακής ανατροφοδότησης, χωρίς να υπολογίζονται τυχόν χωροχρονικές δυσχέρειες ή οικονομικές αδυναμίες». Μάλιστα, στην περίπτωση που ο μαθητής προχωρήσει και στην επιλογή της δωρεάν ηλεκτρονικής εγγραφής, θα μπορεί να πληροφορείται αμέσως για κάθε νέο video – μάθημα και, κατ’ αυτόν τον τρόπο, να διαχειρίζεται ο ίδιος την εξέλιξη των μαθησιακών του βημάτων.

Το ενδιαφέρον στην όλη υπόθεση είναι, σύμφωνα πάντα με τον κ. Ροντούλη, ότι οι ίδιοι οι μαθητές έχουν αγκαλιάσει με ιδιαίτερη θέρμη το εγχείρημα.

Παράλληλα σημειώνει ότι οι προβολές των μαθημάτων στο YouTube ήδη έχουν προσεγγισθεί από πολλούς μαθητές, ενώ καθημερινά δέχεται στο προσωπικό του e-mail δεκάδες σχόλια και ερωτήσεις, στις οποίες και απαντά ο ίδιος προσωπικά. Βέβαια,  όπως εξομολογείται, «η διαχείριση του όλου προγράμματος απαιτεί μεγάλη δαπάνη χρόνου και  πραγματική αφοσίωση, όμως αποζημιώνομαι από την ικανοποίηση της κοινωνικής προσφοράς και την αγάπη των μαθητών μου, πολλούς εκ των οποίων δεν γνωρίζω και ούτε ποτέ έχω συναντήσει, καθότι προέρχονται από διάφορες περιοχές της Ελλάδας».

Όποιος μαθητής επιθυμεί να παρακολουθήσει τα βιντεομαθήματα φυσικής μπορεί να τα βρει στην διεύθυνση https://www.youtube.com/channel/UCo7sM9uW1-SrATL9Px1_5ZQ ή να αναζητήσει στο YouTube το κανάλι Rontoulis Aris.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ