ΤΟ ΑΔΙΑΧΩΡΗΤΟ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΝΤ. ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

Στο πάνελ και ο υφυπουργός Παιδείας Κ. Ζουράρις

Παρουσία πλήθος κόσμου, του νέου υφυπουργού Παιδείας Κώστα Ζουράρι και με τη συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Μύλο του Παππά η παρουσίαση του λευκώματος «Έλληνες με ταξίδεψαν» καθώς και τα εγκαίνια της ομότιτλης έκθεσης του ζωγράφου Ντίνου Γιωτόπουλου.

giotop2Στη θεματολογία της έκθεσης και του λευκώματος με πλούσιες αναφορές σε προσωπογραφίες αλλά και ψυχογραφήματα Ελλήνων που προέρχονται από το χώρο των γραμμάτων και των τεχνών επικεντρώθηκαν οι ομιλητές, ενώ εκτός του κ. Ζουράρι στο υπέροχο λεύκωμα και τη θεματολογία του αναφέρθηκαν ακόμη οι: Δαρδαβέσης Θεόδωρος (καθηγητής Ιατρικής ΑΠΘ), Ιωαννίδης Βασίλης (Ιατρός – ποιητής – συγγραφέας), Πάικου Εύα (φιλόλογος – ποιήτρια), Πετρουλάκης Άγγελος (δημοσιογράφος – συγγραφέας) και Γιώργος Τσιάρας (γλύπτης, καθ. Σχολής Καλών Τεχνών).

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε ένα μουσικό αφιέρωμα σε Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Ξαρχάκο, Καββαδία, Τσιτσάνη, με τους Ασπασία Αγοραστού (πιάνο), Ευαγγελία Ζαπίτη (ακορντεόν), Κωνσταντίνο Σκριμπόνη (βιολί), Γιώργο Κουλιόπουλο (κόντρα μπάσο) και Θανάση Καλαμπάκα (τραγούδι), ενώ την αφήγηση ποιημάτων των Σεφέρη και Ελύτη είχε ο Δημήτρης Κατσαούνης

Η εκδήλωση, που συντόνισε ο δημοσιογράφος Λ. Παπαστεργίου, ήταν υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού & Επιστημών Δήμου Λαρισαίων και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού Δήμου Κιλελέρ, ενώ η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 3 Δεκεμβρίου.

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ