ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΠΟΤΕ

Αποχαιρετισμός στον αγωνιστή Φιντέλ Κάστρο – ΓΡΑΦΕΙ Ο Γιάννης Γκαμπέτας δημοτικός σύμβουλος για λογαριασμό της Δημοτικής Αρχής Τυρνάβου

Πολεμάμε για να κάνουμε καλύτερο τον κόσμο. Για αξίες και ιδανικά! Για την ελευθερία των λαών από κάθε μορφή τυραννίας. Λόγια φωτιάς κα δίψας για την απόκτηση της πολυπόθητης ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Εκεί στη φλόγα της μάχης πάντα πρώτος πότε τελευταίος! Πάντα όλοι μαζί ποτέ κανείς μόνος! Να σπείρουμε τον καρπό της ζωής και να θερίσουμε αυριανές επαναστάσεις, να ανοίξουμε ορίζοντες προς την κατεύθυνση του ήλιου, να υψώσουμε ανάστημα μπροστά στους βάρβαρους! Που πάντα θα έρχονται αλλά πάντα θα νιώθουν την πύρα αυτών που μάχονται για το δίκιο.

Προσπάθησες να αλλάξεις τον κόσμο! Έσπειρες και τώρα θα φανεί ο κόπος του αγώνα σου!

Θα είσαι ο οδηγός όλων των καταπιεσμένων, όλων εκείνων που μάχονται κάθε μέρα για την ζωή που δικαιούνται και όχι για την ζωή που τους έδωσαν! Σαν πατέρας κληροδότησες στα παιδιά σου την ανάγκη για πάλεμα καιμάτωμα! Να αλλάξει ο κόσμος! Να ανασάνουμε δημοκρατία!

Τα λόγια σαν πατέρας προς τα παιδιά σου δεν μπορεί παράνα είναι οι στίχοι του Παλαμά

Παιδί, το περιβόλι μου που θα κληρονομήσεις, όπως το βρεις κι όπως το δεις να μην το παρατήσεις. Σκάψε το ακόμα πιο βαθιά και φράξε το πιοστέρεα και πλούτισε τη χλώρη του και πλάτυνε τη γη του. Κι αν είναι κι έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουνε καιροί οργισμένοι κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια , μη φοβηθείς το χαλασμό .Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για να’ρθει, κι όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ