ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΕ «ΟΦΣΑΙΝΤ» ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Σ. Καραγιάννη: “Δεν απασχόλησε τη σκέψη μου η θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή”

Πρεμιέρα με το σπουδαίο έργο του Ισπανού Σέρτζι Μπελμπέλ «Οφσάιντ», σε σκηνοθεσία της Σοφίας Καραγιάννη κάνει την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, στις 21.00 το βράδυ, το Θεσσαλικό Θέατρο, ξεκινώντας έτσι και τις παραστάσεις της χειμερινής περιόδου 2016-2017.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΕμφανώς χαρούμενη αλλά μην κρύβοντας και τη «δημιουργική» αγωνία της εμφανίστηκε στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου η σκηνοθέτιδα της παράστασης Σοφία Καραγιάννη, η οποία αφού ευχαρίστησε όλους για την πρόσκληση να αναλάβει τη σκηνοθεσία «σε ένα ιστορικό θέατρο με βαθιές ρίζες», αναφέρθηκε στο έργο του Μπελμπέλ και τη μαύρη κωμωδία που επιλέχθηκε για φέτος.

«Στην ουσία το έργο μιλά για την κρίση μα με την έννοια της αγωνίας για την κρίση μέσα στην οικογένεια, χρησιμοποιώντας ως “όχημα” την οικονομική ύφεση», περιέγραψε την παράσταση, ενώ απαντώντας σε ερώτηση του paidis. com αν στις προθέσεις της είναι και το να εκφράσει το ενδιαφέρον της όταν προκηρυχθεί η θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή, η Σοφία Καραγιάννη ήταν κατηγορηματική!

«Δεν έχω λόγο να ασχοληθώ με τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή, δεν απασχόλησε ποτέ τη σκέψη μου κάτι τέτοιο, ωστόσο θα είμαι πάντα παρούσα για προτάσεις που παρουσιάζουν καλλιτεχνικό ενδιαφέρον και μπορώ να τις υποστηρίξω μέσα από τη δουλειά μου», ήταν η χαρακτηριστική τοποθέτηση, με τη Σ. Καραγιάννη αλλά και τον Ιωσήφ Ιωσηφίδη να εξαίρουν την προσφορά του Κ. Τσιάνου στην πορεία του Θ.Θ., «ενός θεάτρου του οποίου η παράσταση “Ηλέκτρα” διδάσκεται ως μάθημα στο πανεπιστήμιο».

Νωρίτερα σε σύντομη τοποθέτησή του ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Επιστημών Π. Σάπκας αναφέρθηκε με ενθουσιασμό στην επιλογή του έργου αλλά και τη συνεργασία με τη Σ. Καραγιάννη, δίχως να διστάσει να συμπληρώσει πως «όποιος δεν δει την παράσταση θα είναι… οφσάιντ», ενώ η πρόεδρος του Δ.Σ Βιβή Τσεκούρα αναφέρθηκε στην ιστορία του σύγχρονου ισπανικού κινηματογράφου και το σπουδαίο έργο του Σ. Μπελμπέλ.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Καταξιωμένοι ηθοποιοί παίζουν στην παράσταση του Θ.Θ με τους Σ. Γανωτή, Σ. Δούβρη, Ν. Ζάγκα, Ι. Ιωσηφίδη και Γ. Κοτσαρίνη να ξεδιπλώνουν το ταλέντο και τον ενθουσιασμό τους επί σκηνής, ενώ η μετάφραση είναι της Μ. Χατζηεμμανουήλ, το υπέροχο σκηνικό που παραπέμπει σε γήπεδο και τα κοστούμια του Κ. Ζαμάνη, οι φωτισμοί του Ν. Βλασόπουλου, η μουσική επιμέλεια της Κ. Πολυχρονοπούλου και βοηθός σκηνοθέτη είναι η Β. Μίχα.

Η παράσταση έχει γενική είσοδο 8 ευρώ, ενώ θα ισχύουν και τα εισιτήρια του ΟΓΑ, με τις παραστάσεις να δίνονται από Πέμπτη έως και Κυριακή, με διπλές παραστάσεις το Σάββατο.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ