ΠΑΡΑΠΟΝΑ

Δεν κρύβουν τον προβληματισμό αλλά και την ενόχλησή τους εκθέτες – κατασκευαστές γεωργικών μηχανημάτων, για την απόφαση των διοργανωτών της αγροτικής έκθεσης (agro thessaly 2017), που θα πραγματοποιηθεί τη νέα χρονιά στη Λάρισα, να αυξήσουν το ενοίκιο των χώρων που διατίθενται για τα περίπτερα.

Οπως επισημαίνουν ενώ μέχρι την προηγούμενη έκθεση το ποσό που πλήρωναν ήταν 14 ευρώ το τετραγωνικό, φέτος η τιμή του τετραγωνικού είναι 50 ευρώ για σκεπασμένους χώρους και 30 ευρώ για υπαίθριους. Το ποσό που θα κληθεί να πληρώσει ένας εκθέτης για χώρο 200 τ.μ. ανέρχεται στις 10.000 ευρώ, όταν πέρυσι ήταν 2.800 ευρώ σημειώνει παλιός εκθέτης, που χαρακτηρίζει απαγορευτικές τις φετινές τιμές, ακόμη και στην περίπτωση που δοθεί και η έκπτωση 25% για τα μέλη του συνδέσμου κατασκευαστών μηχανημάτων και το ποσό από τις 10.000 ευρώ πέσει στις 7.500 ευρώ.

Οι ντόπιοι εκθέτες υποστηρίζουν ότι με τέτοιο ενοίκιο πολλοί θα απέχουν από την έκθεση του Μαρτίου, γεγονός που θα ανοίξει το δρόμο στους μεγάλους κατασκευαστές του κλάδου να “παίξουν” χωρίς αντίπαλο στη συγκεκριμένη έκθεση εκτοπίζοντας όλους τους μικρούς βιοτέχνες κατασκευαστές της περιοχής.

Οι ντόπιοι κατασμκευαστές αναμένεται να επισκεφθούν άμεσα το δήμο Λαρισαίων, ενώ αναμένεται να ζητήσουν και τη βοήθεια του επιμελητηρίου σε μια προσπάθεια να υπάρξει κάποια λύση στο πρόβλημα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ