ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΙ ΚΥΝΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΣΤΟ ΓΝΛ

Σε μια τραγική και συνάμα κυνική ομολογία για την έλλειψη ογκολογικών φαρμάκων στο ΓΝΛ που οδήγησε στην αναβολή πραγματοποίησης της φαρμακευτικής αγωγής σε ασθενείς προχώρησε σήμερα ο διοικητής των δύο νοσοκομείων κ. Νάνος, επισημαίνοντας ότι τώρα αναζητείται λύση!!!

Το χειρότερο είναι τώρα θα γίνει τροποποίηση του προϋπολογισμού για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Αλήθεια οι κ.κ. στη διοίκηση του νοσοκομείου και της 5ης ΥΠΕ δεν το γνώριζαν το θέμα;

Αν το ήξεραν τότε πρέπει να μας πουν γιατί δεν το αντιμετώπισαν. Αν πάλι δεν το γνώριζαν θα πρέπει να αναζητήσουν ευθύνες από εκείνους που δεν τους ενημέρωσαν . Μια τέτοια απάντηση με μία τεράστια συγνώμη θα περιμέναμε και όχι την ανακοίνωση που ακολουθεί:

“Σε απάντηση σχετικών δημοσιευμάτων για την πρόσκαιρη έλλειψη ογκολογικών φαρμάκων στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας η πραγματικότητα έχει ως εξής:

Πράγματι σε ορισμένα φάρμακα για αυτούς τους ασθενείς παρουσιάστηκε έλλειψη και μετατέθηκε για λίγες ημέρες η χορήγηση των φαρμάκων, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι ασθενείς θα έχουν κάποιο πρόβλημα.

Οι υπόλοιποι ασθενείς συνέχισαν κανονικά τις χημειοθεραπείες τους. Ιατροί, φαρμακοποιοί και διοικήσεις των Νοσοκομείων της Λάρισας και της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας, προσπαθούν να βρουν λύση για την πρόσκαιρη αυτή έλλειψη και ήδη έχει γίνει δέσμευση πίστωσης για τις επόμενες μέρες, ενώ με την τροποποίηση του προϋπολογισμού που είναι προς έγκριση, θα αντιμετωπιστεί το θέμα”.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ