ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Στην οργάνωση επιστημονικής Ημερίδας για την Ποιότητα και την Καινοτομία της Υγείας στα Νοσοκομεία της Λάρισας αναφέρθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η διοίκηση των δύο ιδρυμάτων.

Όπως τονίστηκε η πρωτοτυπία της ημερίδας έγκειται στο γεγονός ότι οι εισηγήσεις δεν θα είναι γενικές και με θεωρητικές προσεγγίσεις, αλλά θα εστιάζονται σε προτάσεις και ιδέες που θα εφαρμοστούν στα δύο Νοσοκομεία της Λάρισας μέσα στην επόμενη χρονιά.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα η εκδήλωση θα ξεκινήσει με καλωσόρισμα της διοίκησης και χαιρετισμούς από επισήμους, αν επιτρέψουν οι συνθήκες από τον υπουργό κ. Ξανθό, τον περιφερειάρχη κ. Αγοραστό, τον δήμαρχο κ. Καλογιάννη και τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Αντωνίου.

Ακολουθούν δώδεκα (12) εισηγήσεις για την Καινοτομία και έξη (6) εισηγήσεις για την Ποιότητα.

Η πρώτη ενότητα είναι αφιερωμένη στην Καινοτομία της Υγείας στα Νοσοκομεία της Λάρισας, με προεδρείο τον κοσμήτορα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Μπιλλίνη Χ. και τον διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του ΓΝΛ κ. Α. Κομνό και ομιλητές:

Τον διοικητή των Νοσοκομείων Λάρισας, ο οποίο θα παρουσιάσει το θέμα «Το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας (Π.Γ.Ν.Λ) το πρώτο φιλικό Νοσοκομείο για περιπατητικούς ασθενείς»

Ακολουθεί ο κ. Τσιουλάκης Ράλλης, πρόεδρος Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑΜΕΑ με θέμα «Η καινοτομία στην υποστήριξη και εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία από τις μονάδες και υπηρεσίες υγείας».

Οι αναπληρωτές διοικητές κ. Χαλιβέρα Ανθή και κ. Λιόλιος Δημήτριος θα παρουσιάσουν «Καινοτόμες δράσεις στα νοσοκομεία της Λάρισας με στόχο την Κυκλική και Κοινωνική Οικονομία»

Η υπεύθυνη του Γραφείου Καινοτομίας και Ποιότητας του ΠΓΝΛ κ  Αλαμανταριώτου Κλεοπάτρα θα μιλήσει για την «Καινοτομία και Υγεία μέσω κινητών εφαρμογών. Κέντρα καινοτομίας υγείας ανά τον κόσμο και ελληνική πραγματικότητα»

Ο κ. Αλεξίου Ευάγγελος, ιατρός του ΓΝΛ θα παρουσιάσει την «Αναίμακτη μέτρηση της εναπόθεσης σιδήρου στην καρδιά και το ήπαρ με ποσοτική Μαγνητική Τομογραφία», μια υπηρεσία που θα προσφέρει το ΓΝΛ από τη νέα χρονιά.

Ο κ.  Γκιουλέκας  Φώτης, στέλεχος της Πληροφορικής στο Πανεπιστημιακό θα μιλήσει για «Ποιότητα στη διακίνηση πληροφοριών στον τομέα της υγείας μέσω της χρήσης κωδικών Ταχείας Απόκρισης (QR Codes)»

Η κ. Μπαργιώτα Αλεξάνδρα, επίκουρος καθηγήτρια του Π.Θ. θα μιλήσει ως εκπρόσωπος ομαδικής εργασίας με θέμα «Η χρήση νέων τεχνολογιών ως καταλύτης καινοτομίας στις υπηρεσίες υγείας και κοινωνικής πολιτικής» προϊόν συνεργασίας με τους κ.κ. Δαφούλα Γ. και Παπαστεργίου Δ.

Από το Λονδίνο θα παρέμβει μέσω Skype ο Ian Chikanza λέκτορας και συνεργάτης στο Royal London Hospital, ο οποίος θα μεταφέρει την βρεττανική εμπειρία μέσα από την «Κλινική Επιθεώρηση (clinical audit): Βελτιώνοντας την Ποιότητα των Υπηρεσιών Υγείας».

Στη συνέχεια ο Ίτσιος Αλέξανδρος, νοσηλευτής, θα μιλήσει για την «Καινοτομική πλατφόρμα διαχείρισης διατροφής & άσκησης για επαγγελματίες»

Οι Ρενέ Γκένς Γ. Πάλλας Β. και Τζικούλης Α. θα παρουσιάσουν «Μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα (smart Phones) για έκκληση βοήθειας από εθελοντές υγείας.», εφαρμογή που βραβεύτηκε σε διαγωνισμό του start up weeked Larissa.

Οι ειδικευόμενοι στην ακτινοδιαγνωστική  στο Πανεπιστημιακό κ.κ. Μεγαγιάννης Λ. και Φαναριώτης Μ. θα παρουσιάσουνε ένα «Σύστημα ψηφιακής αποθήκευσης ακτινοδιαγνωστικών δεδομένων στο Π.Γ.Ν.Λ.

Οι νοσηλευτές Λαμπρόπουλος I. και Αλεξανδροπούλου Α. θα παρουσιάσουν το θέμα «Δια Βίου Μάθηση – Εξ αποστάσεως σε θέματα ποιότητας και καινοτομίας υγείας».

Η δεύτερη ενότητα είναι αφιερωμένη στην ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ με προεδρείο τον κ. Αθανασιάδη Α., πρόεδρο Επιστημονικού Συμβουλίου ΓΝΛ και  Νάνο Π., διοικητή και  ομιλητές:

Τον κ. Κομνό Απ. Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας του ΓΝΛ, ο οποίος θα μιλήσει με θέμα «Διοίκηση Ολικής Ποιότητας στις Υπηρεσίες Υγείας: η περίπτωση της ΜΕΘ του Γ.Ν.Λάρισας».

Η κ. Οικονόμου Γεωργία, στέλεχος του ΓΝΛ, υπεύθυνη του Γραφείου Ποιότητας και διδάκτορας στην Ποιότητα ΥΥ, θα παρουσιάσει τα «Χαρακτηριστικά Ποιότητας Υπηρεσιών Υγείας – το πρότυπο ΕΝ 15224:2012»

Ο κ. Πάτσιος Δημήτρης, στέλεχος της 5ης ΥΠΕ, θα μιλήσει για «Δείκτες Ποιότητας στις Υπηρεσίες Υγείας»

Τα στελέχη των Νοσοκομείων κ. Τσιαμούρα Μαρία (Καρδίτσα) και  Μπέλλος Ματσιέι (ΠΓΝΛ) θα παρουσιάσουν το θέμα «Ψηφιακό Αρχείο Αλληλογραφίας και Ηλεκτρονική Διακίνηση Εγγράφων στις Μονάδες Υγείας»

Ο κ. Κουσιούρης Παναγιώτης, αν. προϊστ. Τμήματος Προμηθειών του Γ.Ν.Αθηνών «Γιώργος Γεννηματάς», θα παρουσιάσει το θέμα «Ηλεκτρονική Οργάνωση και Διαχείριση Προμηθειών, Υλικού και Αποθέματος Νοσοκομείων».

Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με ομιλία που θα κάνει η κ. Κοντοσόρου Γεωργία, ειδική στην Πληροφορική της Υγείας και συνεργάτης του Chelsea Westminister Hospital, η οποία μέσω Skype από το Λονδίνο θα μιλήσει για Ποιότητα και Καινοτομίες στα Νοσοκομεία της Αγγλίας και μεταφορά γνώσης σε νοσοκομεία της Ελλάδος»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ