ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΣΤΟ ΔΩΛ

O Πολιτιστικός σύλλογος Μικρασιατών ν. Λάρισας σε συνεργασία με το Δήμο Λαρισαίων διοργανώνει την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου και ώρα 19:00 μ.μ στο χώρο του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, Χριστουγεννιάτικη συνάντηση Χορωδιών.

Στην εκδήλωση θα ακουστούν βυζαντινοί ύμνοι, κάλαντα και τραγούδια.

Συμμετέχουν η χορωδία του Πολιτιστικού συλλόγου Μικρασιατών ν. Λάρισας, ο Βυζαντινός Χορός «Αι Άδουσαι» από την πόλη του Βόλου, η παραδοσιακή χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Αταλάντης και η χορωδία του ΟΠΑΠ Δήμου Κιλελέρ.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης η διδάκτωρ Βυζαντινής Μουσικολογίας στο Πανεπιστήμιο  Ιωαννίνων κ. Σέβη Μαζέρα, θα μιλήσει με θέμα «Η μελική ένδυση του υμνογραφικού λόγου της εορτής των Χριστουγέννων.

Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών ν. Λάρισας

Ιδρύθηκε το 2013 με σκοπό την προβολή της μουσικής παράδοσης των αλησμόνητων πατρίδων. Παρά τη μικρή διάρκεια ζωής η χορωδία έχει στο ενεργητικό της πλήθος εμφανίσεων και συμμετοχών σε πολλές εκδηλώσεις. Συμμετέχει σε εορταστικές εκδηλώσεις αφιερώματα και φεστιβάλ παραδοσιακών χορωδιών που πραγματοποιούνται ανά την Ελλάδα.

Αριθμεί τα τριάντα και πλέον μόνιμα μέλη και τη διδασκαλία και διεύθυνση της έχει ο κ. Αντώνης Μαρέτης.

Χορωδία Δήμου Κιλελέρ

Ιδρύθηκε το 2008 από μια ομάδα ανθρώπων με ιδιαίτερη ευαισθησία και αγάπη για το παραδοσιακό τραγούδι και στόχο την προβολή και ανάδειξη της μουσικής κληρονομιάς της πατρίδας μας.

Από το 2012 τη διεύθυνση και διδασκαλία της χορωδίας έχει αναλάβει ο κ. Αντώνης Μαρέτης.

Παραδοσιακή Χορωδία Δημοτικού Ωδείου Αταλάντης

Ιδρύθηκε με σκοπό την προβολή και διάσωση της παραδοσιακής μουσικής και την πλαισίωση πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Εκτός από την Αταλάντη έχει πραγματοποιήσει συναυλίες λειτουργικές και άλλες εκδηλώσεις σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας καθώς και σε διάφορους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Χορός Ψαλτριών «Αι Άδουσαι»

Ο Χορός Ψαλτριών ιδρύθηκε στο Βόλο το 2012 και απαρτίζεται από καλλίφωνες ψάλτριες που έχουν φοιτήσει Στην Τέχνη της Ψαλτικής σε περίφημους δασκάλους της πόλης του Βόλου. Βασικό κίνητρο για τη δημιουργία γυναικείου χορού, στάθηκε η ανάγκη για την από κοινού έκφραση της ψαλτικής γνώσης, καθώς για την ενδελεχέστερη σπουδή των εκκλησιαστικών μελοποιημάτων.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ