ΣΟΚ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΑΝΗΛΙΚΟΣ ΑΦΓΑΝΟΣ ΒΙΑΣΕ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΣΕ 19ΧΡΟΝΗ ΦΟΙΤΗΡΙΑ, ΚΟΡΗ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ

Συνελήφθη ένας έφηβος Αφγανός αιτών άσυλο στην Γερμανία για τον βιασμό και τη δολοφονία μιας 19χρονης φοιτήτριας Ιατρικής, κόρης ανώτατου στελέχους στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Maria Ladenburger, η οποία πρόσφερε εθελοντικά τις υπηρεσίες της σε κέντρο προσφύγων, βρέθηκε νεκρή στο Φράιμπουργκ στα μέσα Οκτωβρίου. Η νεαρή κοπέλα επέστρεφε με το ποδήλατό της από πάρτι που είχε διοργανώσει το πανεπιστήμιό της στην πόλη Freiburg της Γερμανίας όταν δέχτηκε την επίθεση μέσα σε ένα μονοπάτι.

Ο δράστης την βίασε, την έπνιξε και στη συνέχεια πέταξε το άψυχο σώμα της στον ποταμό Dreisam. Το σοκαριστικό περιστατικό συνέβη στις 16 Οκτωβρίου αλλά αποκαλύψεις για την υπόθεση δόθηκαν στον Τύπο μετά τη σύλληψη του δράστη την περασμένη Παρασκευή.

Ο ύποπτος είναι ένας μετανάστης από το Αφγανιστάν και συνελήφθη καθώς η αστυνομία βρήκε πάνω στο φουλάρι της κοπέλας το DNA του. Ο δράστης μόλις 17 ετών ομολόγησε την αποτρόπαια πράξη του, σύμφωνα τουλάχιστον με την αστυνομία.

Η Maria Ladenburger εργαζόταν εθελοντικά σε καταυλισμό προσφύγων και σπούδαζε ιατρική σε πανεπιστήμιο της πόλης Freiburg. Ακόμα δεν έχει εξακριβωθεί αν γνώριζε τον δολοφόνο της. Η Maria ήταν κόρη του Dr. Clemens Ladenburger, ο οποίος είναι διακεκριμένος δικηγόρος και νομικός σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στις 26 Οκτωβρίου ο πατέρας της και η μητέρα της Frederika τίμησαν τη μνήμη της με έναν επικήδειο που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine: «Η 19χρονη Maria ήταν η μοναδική ακτίνα φωτός για την οικογένειά μας και έτσι θέλουμε να παραμείνει. Ευχαριστούμε τον Θεό για αυτό το δώρο που μας έκανε. Τώρα ξέρουμε πως είναι ασφαλής μαζί του».

Αντιδράσεις μετά τη σύλληψη του 17χρονου

Η λαϊκιστική γερμανική δεξιά και ένα συνδικάτο αστυνομικών καταφέρθηκαν σήμερα εναντίον της “μαζικής” και “ανεξέλεγκτης” μετανάστευσης μετά τη σύλληψη ενός 17χρονου αφγανού, αιτούντος άσυλο, ο οποίος θεωρείται ύποπτος για τον βιασμό και τη δολοφονία μιας φοιτήτριας.

“Έχουμε συγκλονιστεί από την ενέργεια αυτή και βλέπουμε την ίδια στιγμή πως οι προειδοποιήσεις μας για την ανεξέλεγκτη άφιξη εκατοντάδων χιλιάδων νεαρών ανδρών που προέρχονται από ισλαμο-πατριαρχικές κουλτούρες χαρακτηρίζονται λαϊκιστικές”, σχολίασε ο Γιοργκ Μέουτεν, ένας από τους ηγέτες του κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), ενός λαϊκιστικού κινήματος που βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη.

Ο Ράινερ Βεντ, πρόεδρος του συνδικάτου αστυνομικών DPolG, δήλωσε από την πλευρά του στην εφημερίδα Bild πως “το θύμα αυτό και πολλά άλλα θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, αν η χώρα μας ήταν προετοιμασμένη για τους κινδύνους που πάνε μαζί με τη μαζική μετανάστευση”. Ο αντιπρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Ράιφ Στέγκνερ, χαρακτήρισε τα σχόλια αυτά “πολιτικά εμετικά” και “ηλίθια”.

Ο σοσιαλδημοκράτης αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ υπενθύμισε από την πλευρά του πως “τέτοιοι απεχθείς φόνοι υπήρχαν και πριν έρθει ο πρώτος πρόσφυγας από το Αφγανιστάν ή από τη Συρία” στη Γερμανία, προειδοποιώντας πως η κυβέρνηση δεν θα αφήσει να περάσει “καμία παρακίνηση σε ρατσιστικό μίσος”.

“Τέτοιες θηριωδίες διαπράττονται δυστυχώς από πολίτες μας όπως και από ξένους, δεν είναι αλίμονο ένα καινούριο φαινόμενο” δήλωσε η Τζούλια Κλόκνερ, ηγετικό στέλεχος του συντηρητικού κόμματος της καγκελαρίου Μέρκελ.

Ο ύποπτος, που συνελήφθη την Παρασκευή και τέθηκε υπό κράτηση, είναι ένας ανήλικος Αφγανός ο οποίος ανακρίνεται για τον βιασμό και τη δολοφονία μιας φοιτήτριας Ιατρικής 19 ετών, το πτώμα της οποίας βρέθηκε στις 16 Οκτωβρίου στην όχθη ενός ποταμού στο Φρίμπουργκ (νοτιοδυτικά).

Το DNA του νεαρού άνδρα, ο οποίος έφθασε μόνος του το 2015 και η ευθύνη του ανατέθηκε σε μια οικογένεια υποδοχής, βρέθηκε στο σημείο της δολοφονίας και ο ίδιος εμφανίζεται σε κάμερες βιντεοεπιτήρησης, σύμφωνα με την αστυνομία και την εισαγγελία.

Σύμφωνα με το γραφείο στατιστικής της ΕΕ Eurostat, σχεδόν 90.000 ασυνόδευτοι ανήλικοι έφθασαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2015. Λίγοι περισσότεροι από τους μισούς από αυτούς είναι Αφγανοί.

Η Γερμανία υποδέχθηκε το 2015 890.000 αιτούντες άσυλο. Η πολιτική υποδοχής της καγκελαρίου οδήγησε σε άνοδο του νεοσύστατου αντι-ισλαμικού Afd, ιδιαίτερα μετά τις σεξουαλικές επιθέσεις της Πρωτοχρονιάς στην Κολονία (δυτικά) που διαπράχθηκαν, σύμφωνα με την αστυνομία, κυρίως από μετανάστες.

Αντιμέτωπη με μια αυξανόμενη δυσαρέσκεια στο εσωτερικό της συντηρητικής πολιτικής οικογένειάς της, η Μέρκελ, που θα διεκδικήσει το 2017 και τέταρτη θητεία, κατέστησε στη συνέχεια πιο αυστηρή τη μεταναστευτική πολιτική της.

imerisia.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ