Η ΔΑΚΕ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΜΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

Η νίκη της ΔΑΚΕ και η κατάκτηση της 2ης θέσης από τις ΣΥΝΕΚ που υπερίσχυσαν των Παρεμβάσεων, αλλά και η έδρα στην Αγωνιστική Συσπείρωση μετά από 5 χρόνια ήταν τα χαρακτηριστικά της σημερινής εκλογικής αναμέτρησης για την ανάδειξη διοίκησης στην ΕΛΜΕ Λάρισας.

Αναλυτικά στις κάλπες προσήλθαν 1489 καθηγητές και βρέθηκαν 1.385 έγκυρα και 104 άκυρα ψηφοδέλτια.

Βάσει της καταμέτρησης έλαβαν:

ΔΑΚΕ 483 ψήφοι και 3 έδρες,

ΣΥΝΕΚ 325 ψήφους και 2 έδρες,

Αγωνιστική Παρέμβαση 316 ψήφους και 2 έδρες,

ΠΕΚ 142 ψήφους και 1 έδρα και

Αγωνιστική Συσπείρωση – ΠΑΜΕ 110 ψήφους και 1 έδρα.

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ

Η μεγάλη προσέλευση, των καθηγητών οδήγησε στην απόφαση για ημίωρη παράταση της διαδικασίας, που ολοκληρώθηκαν στις 7.30 το απόγευμα στο 1ο Γενικό Λύκειο Λάρισας. Προηγήθηκε εκλογοαπολογιστική συνέλευση της ΕΛΜΕ στις 9.30 π.μ. στο αμφιθέατρο του 6ου Γενικού Λυκείου Λάρισας, ενώ στο πλαίσιο της εκλογικής διαδικασίας παρατηρήθηκαν μικροπροβλήματα σε ένα εκλογικό τμήμα λόγω καθυστερημένης άφιξης του δικαστικού αντιπροσώπου.

Παράλληλα, σήμερα πραγματοποιήθηκαν και οι εκλογές για νέο διοικητικό συμβούλιο στην Ένωση Λειτουργών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΛΤΕΕ) ν. Λάρισας, στο 1ο ΕΠΑΛ Λάρισας, από τη 13:00 έως 18:00, ενώ το πρωί προηγήθηκε γενική συνέλευση, στο αμφιθέατρο του 1ου ΕΠΑΛ Λάρισας.

Σημειώνεται πως παράλληλα με τις εκλογές της ΕΛΜΕ, στο 1ο Λύκειο ψήφισαν και τα μέλη του Συνδέσμου Φιλολόγων. Στο νέο Δ.Σ, του συνδέσμου το οποίο αναμένεται να συνεδριάσει άμεσα προκειμένου να συγκροτηθεί σε σώμα, εκλέχθηκαν οι εξής: Ράνια Βερέμη, Αθηνά Καραλοπούλου, Κατερίνα Κοθρά, Αναστάσιος Μάττος, Ερμίνα Μαγαλιού, Κώστας Οικονόμου και Χαράλαμπος Σιλιτζής.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ