ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟΣ ΤΑΞΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Κοινή ανακοίνωση των ΠΑΜΕ, Ελλάδα, Unione Sindacale Di Base, USB, Ιταλία και NAKLİYAT-İŞ, Τουρκία

Οι ταξικές Συνδικαλιστικές Οργανώσεις στεκόμαστε στο πλευρό των Μεταναστών και των Προσφύγων και οργανώνουμε δράσεις στις χώρες μας.

Καλούμε τα συνδικάτα να κάνουν δική τους υπόθεση τα προβλήματα των μεταναστών και των προσφύγων μαζί με τον αγώνα για τα προβλήματα της εργατικής τάξης της κάθε χώρας, την πάλη για την προστασία των ανέργων και όσων υποφέρουν από τη φτώχεια και την ανέχεια, την πάλη για μια καλύτερη ζωή των εργατών ανεξάρτητα από φυλή, χρώμα, θρησκεία.

Απαιτούμε εδώ και τώρα να εξασφαλιστούν ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες διαμονής σε όλους τους χώρους που σήμερα στεγάζονται πρόσφυγες και μετανάστες. Να δρομολογηθεί άμεσα η μεταφορά τους σε αξιοπρεπείς στεγασμένους χώρους, με προτεραιότητα σε εγκύους, στις οικογένειες με παιδιά και στα Άτομα Με Ειδικές Ανάγκες. Να εξασφαλιστεί επαρκής σίτιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Τα συνδικάτα να αναλάβουν πρωτοβουλίες ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους, ενάντια στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, ενάντια στην συμμετοχή των Κυβερνήσεων της κάθε χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Απομονώνουμε τα κελεύσματα μίσους των φασιστών και άλλων που κατηγορούν τους πρόσφυγες, για να κρύψουν τον πραγματικό ένοχο για τους πολέμους και την προσφυγιά: Τα μονοπώλια και τη δίψα τους για περισσότερα κέρδη.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση και στον κίνδυνο γενικευμένης πολεμικής σύρραξης, στον κίνδυνο για νέες εκατόμβες νεκρών και καραβάνια προσφύγων, χρειάζεται οι εργαζόμενοι όλων των χωρών, μαζί με πρόσφυγες και μετανάστες εργάτες, ενωμένοι, να οργανώσουμε τον αγώνα και την πάλη μας.

Απαιτούμε:

  • Την Ακύρωση των Συνθηκών και Κανονισμών (Δουβλίνου, ΕΕ-Τουρκίας, κ.α.) που εγκλωβίζουν τους πρόσφυγες
  • Να αναγνωριστεί η προσφυγική ιδιότητα σε όλες τις εθνικότητες που προέρχονται από χώρες που έχουν δεχτεί ιμπεριαλιστική επίθεση
  • Να διαμορφωθούν ανοικτές δομές υποδοχής, καταγραφής και προσωρινής φιλοξενίας με αποκλειστική ευθύνη του κράτους.
  • Να εξασφαλιστεί επαρκής, ποιοτική σίτιση, που θα καλύπτει τις διατροφικές τους ανάγκες μακροπρόθεσμα και θα ανταποκρίνεται στις ιδιαιτερότητες.
  • Nα εξασφαλιστεί η ένταξη των παιδιών των προσφύγων στην εκπαίδευση με ευθύνη του κράτους και να παρθούν γι΄ αυτό όλα τα απαραίτητα μέτρα.
  • Να αναλάβει την ευθύνη των υπηρεσιών Υγείας το κράτος, τα δημόσια νοσοκομεία της περιοχής και όχι οι ΜΚΟ. Να ενισχυθούν οι δημόσιες υποδομές με προσωπικό και χρηματοδότηση. Να εφαρμοστούν προγράμματα πρόληψης και αντιμετώπισης ασθενειών, εμβολιασμού κ.λ.π.
  • ΌΧΙ στο ΝΑΤΟ και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις

Με αυτά τα αιτήματα οργανώνουμε δράσεις, η κάθε συνδικαλιστική οργάνωση στη χώρα της.

Ελλάδα, Κινητοποίηση στην Αθήνα στις 16 Δεκέμβρη

Ιταλία, Κινητοποίηση στην Φλωρεντία, στις 17 Δεκέμβρη

Τουρκία, Κινητοποίηση στην Κωνσταντινούπολη

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ