ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΔΕΝ ΣΚΥΒΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

Ανακοίνωση των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις της ΣΕΑ, χαιρετίζουν τους χιλιάδες συνταξιούχους όλης της χώρας που αψηφώντας τις καιρικές συνθήκες, τα προβλήματα του ταξιδιού εκατοντάδων και χιλιάδων χιλιομέτρων, αλλά και από την θάλασσα έφτασαν στην Αθήνα για να πάρουν μέρος στην Πανελλαδική συγκέντρωση των συνταξιούχων.

Η πανελλαδική συγκέντρωση των συνταξιούχων στην Αθήνα ήταν μια μαζική, μαχητική, καλά οργανωμένη αγωνιστική εκδήλωση από την αρχή μέχρι το τέλος της. Οι συνταξιούχοι όλης της χώρας συντεταγμένοι στα μπλοκ των σωματείων της ΣΕΑ με αγωνιστικό παλμό τόσο στη συγκέντρωση όσο και στην μαζική πορεία, πρόσθεσαν ακόμη μια ιστορική αγωνιστική σελίδα στη δράση του συνταξιουχικού, αλλά του εργατικού και λαϊκού κινήματος της χώρα μας.

Με αποφασιστικότητα, επιμονή και θάρρος απαίτησαν από την κυβέρνηση να ανοίξει το «άβατο» της οδού Ηρώδου Αττικού, από τις κλούβες της αστυνομίας, που οδηγεί μπροστά στο μέγαρο Μαξίμου και η διαδήλωσή τους να φθάσει έως το Πρωθυπουργικό γραφείο. Αυτό έγινε πραγματικότητα και χιλιάδες απόμαχοι της δουλειάς, όχι του αγώνα και της ζωής, διαδήλωσαν μπροστά στο Μέγαρο Μαξίμου.

Από χιλιάδες στόματα ακούστηκαν τα αιτήματα και η απαίτηση για την λύση τους.

«Μας πήραν πίσω δικαιώματα και τώρα μας δίνουν επιδόματα. Θα τα πάρουμε είναι δικά μας χρήματα, δεν κάνουμε τσάμπα τους αγώνες και δεν τρώμε τα χημικά για το θεαθήναι. Οι αγώνες έχουν αποτέλεσμα, αλλά δεν συμβιβαζόμαστε με αυτά, θα διεκδικήσουμε ότι μας αναλογεί.»

Απαίτησαν:

  • Μπροστά στα Χριστούγεννα την καταβολή της 13ης και 14ης σύνταξης σε όλους τους συνταξιούχους, χωρίς διαχωρισμούς.
  • Κατώτερη σύνταξη από 340ευρώ σε 600ευρώ
  • Κατώτερο μισθό για τα παιδιά μας 751ευρώ και καταβολή επιδομάτων ανεργίας στους ανέργους.
  • Καμία περικοπή στο ΕΚΑΣ και κανονική καταβολή σε όλους τους δικαιούχους του.
  • Καμιά περικοπή και αποκατάσταση στις συντάξεις χηρείας και αναπήρων.
  • Κατάργηση κάθε πληρωμής στην υγεία, εξετάσεις, φάρμακα, άμεση πρόσληψη ιατρικού-νοσηλευτικού προσωπικού και απαγόρευση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην υγεία.
  • Κατάργηση των κρατήσεων για την υγεία.
  • Καταβολή στους δικαιούχους το μέρισμα και το εφάπαξ.
  • Φορολογική ανακούφιση με επαναφορά του αφορολόγητου στις 12000 ευρώ.
  • Άμεση είσπραξη των οφειλομένων στα ασφαλιστικά ταμεία από τους επιχειρηματικούς ομίλους.
  • Ανακεφαλαιοποιήση των ασφαλιστικών μας ταμείων.

Οι συνταξιούχοι κάνουν καθαρό προς κάθε κατεύθυνση ότι είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα και επαγρύπνηση στον δρόμο του αγώνα. Δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουν στην συνείδησή τους κανένα αντεργατικό, αντισυνταξιουχικό, αντιλαϊκό μέτρο που έχει ψηφιστεί, και θα διεκδικήσουν ότι τους έχει αφαιρεθεί μέχρι τέλους.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ