Η.Π.Α.: ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ Η ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΓΑΝΤΙΩΝ ΜΕ ΠΟΥΔΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ

Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) απαγόρευσε τη χρήση ιατρικών γαντιών με πούδρα.

Η υπηρεσία πρότεινε για πρώτη φορά την απαγόρευση χρήσης γαντιών εξέτασης με πούδρα τον περασμένο Μάρτιο, αλλά εξέδωσε την τελική απόφαση στις 16 Δεκεμβρίου. Η απαγόρευση θα τεθεί σε ισχύ στις 19 Ιανουαρίου, 2017.

“Ενώ τα ιατρικά γάντια διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην προστασία των ασθενών, των παρόχων υγειονομικής περίθαλψης και άλλων ατόμων, η πούδρα των γαντιών είναι πολύ επικίνδυνη για διάφορους λόγους”, σύμφωνα με την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων.

Η πούδρα προστίθεται μερικές φορές στα γάντια ώστε να είναι ευκολότερο να τα βάλει και να τα βγάλει κανείς, αλλά αν η πούδρα στα γάντια λάτεξ περάσει στον αέρα, μπορεί:

– να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις

– να προκαλέσει μόλυνση στο τραύμα και επιπλέον

– να προκαλέσει μια κατάσταση κατά την οποία μια λεπτή λωρίδα ουλώδη ιστού σχηματίζεται μεταξύ των ανθρωπίνων οργάνων μετά από μια επέμβαση (όταν τραυματίζονται τα μαλακά μόρια, το σώμα αντιδρά με σχηματισμό ουλώδους ιστού).

Σήμερα υπάρχουν και ιατρικά γάντια που παρέχουν όλα τα πλεονεκτήματα των γαντιών με πούδρα, χωρίς όμως την πούδρα. Επίσης σήμερα πούδρα έχει μόνο ένα μικρό ποσοστό των ιατρικών γαντιών, σύμφωνα με τους New York Times.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ