ΒΕΡΟΛΙΝΟ: ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΝΝΕΑ ΝΕΚΡΟΙ ΟΤΑΝ ΦΟΡΤΗΓΟ ΕΙΣΕΒΑΛΕ ΣΕ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τη γερμανική αστυνομία, όταν ένα φορτηγό όρμησε σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο.

Το όχημα εισέβαλε στην αγορά έξω από την Kaiser Wilhelm Memorial Church τη Δευτέρα το βράδυ. Αρχικές ενδείξεις μιλούν για τρομοκρατική επίθεση.

Η αστυνομία είπε ότι το φορτηγό ήρθε από την κατεύθυνση του Budapester Strasse, πάνω από το πεζοδρόμιο, και την πορεία του διέκοψε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο μπροστά από το Gedächtnis Kirche, ή Memorial Church. Ο ναός βομβαρδίστηκε κατά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, και αφέθηκε σε ερειπωμένη κατάσταση ως μνημείο για τα θύματα του πολέμου. Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα του Βερολίνου, και πολύ κοντά στο ζωολογικό κήπο.

Η αστυνομία έχει απομονώσει την περιοχή και οι εθελοντές έχουν δημιουργήσει ένα σημείο πληροφόρησης για τους συγγενείς που ψάχνουν αγαπημένα πρόσωπα. Εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε ότι υπάρχουν ανησυχίες η σύγκρουση να έχει προκαλέσει διαρροή αερίου.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ