Η ΑΡΙΣΤΕΑ ΜΠΕΣΙΟΥ ΣΤΗ “ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ”

Τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα, στη Γωνιά του Παραμυθιού στο Μύλο του Παππά, που δημιούργησε η Αντιδημαρχία Πολιτισμού για τους μικρούς φίλους, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Χριστούγεννα στην πόλη – Κάθε μέρα γιορτή!», παραμύθια αφηγείται η κ. Αριστέα Μπέσιου.

Η κ. Αριστέα Μπέσιου είναι η «παραμυθού» του Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου Λάρισας, το οποίο υπηρετεί ως εθελόντρια πάνω από 20 χρόνια.  Προερχόμενη από μια τυπική παραδοσιακή οικογένεια, μυήθηκε στην παράδοση, την αγάπησε  και προσπαθεί να τη μεταδώσει μέσα  από τα παραμύθια και τις  παλιές ιστορίες  της.

Έτσι λοιπόν, τη Δευτέρα στις 6 το απόγευμα στο Μύλο του Παππά (3ος όροφος – κεντρικό κτήριο), θα διηγηθεί δύο παραμύθια.

Το πρώτο μιλάει για καλικατζαράκια, κακομούτσουνα και κουτοπόνηρα, φοβερά και τρομερά,  που μπλέκονται σε κάθε λογής σκανταλιές.

Το δεύτερο παραμύθι είναι για τη Φεγγαρένια, μια κοπέλα με ομορφιά απαράμιλλη, που γεννήθηκε κάτω από το φως του φεγγαριού. Μάγισσες, ξωτικά και νεράιδες μπαίνουν στο δρόμο της και κάτι   παράξενο   συμβαίνει. Μήπως τελικά θα συμβεί ένα θαύμα; Το θαύμα των Χριστουγέννων;

Η κ. Αριστέα  μας υποσχέθηκε ότι δε θα αλλάξει τίποτα από τα παραμύθια και ότι  θα τα πει στα παιδιά όπως ακριβώς της τα έλεγε η γιαγιά της  πριν πολλά πολλά χρόνια.

Κόκκινη κλωστή δεμένη στην ανέμη τυλιγμένη, δωσ’ της κλώτσο να γυρίσει, παραμύθι να αρχινίσει…

Μην ξεχάσετε να φέρετε το μαξιλαράκι σας!

Είσοδος ελεύθερη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ