ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΤΟ ΔΩΡΟ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ

Ανακοίνωση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας

Αρκετοί εργαζόμενοι κατήγγειλαν στο Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, ότι μια σειρά επιχειρήσεις που εργάζονται (καφετέριες, εμπορικά, αλλά και βιοτεχνίες διαφόρων κλάδων) δεν τους κατέβαλαν όπως όφειλαν είτε το σύνολο, είτε μεγάλο μέρος του Δώρου Χριστουγέννων.

Μάλιστα αρκετοί εργοδότες τους λένε ότι δεν δικαιούνται δώρο, ότι τα δώρα έχουν καταργηθεί και διάφορες άλλες ψευτιές ή τους εκβιάζουν με απόλυση αν το διεκδικήσουν.

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, καταγγέλει όλους αυτούς τους εργοδότες που δεν πλήρωσαν το Δώρο Χριστουγέννων και καλεί την Επιθεώρηση Εργασίας άμεσα να παρέμβει για την καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων και όσοι δεν συμμορφώνονται να τους παραπέμψει στον εισαγγελέα.

Το Δώρο Χριστουγέννων, όπως και του Πάσχα και το Επίδομα Άδειας, είναι υποχρεωτικά για όλους τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα και έπρεπε να είχε δοθεί μέχρι στις 21 Δεκέμβρη.

Οι διατάξεις του θεσμικού πλαισίου για τα δώρα εορτών είναι δημοσίας τάξεως, με συνέπεια να μην επιτρέπεται και να είναι άκυρη κάθε αντίθετη ρητή ή σιωπηρή συμφωνία, καθώς και η παραίτηση του εργαζόμενου από την αξίωση καταβολής τους.

Καλούμε τους εργαζόμενους που δεν πήραν δώρο Χριστουγέννων, να το καταγγέλλουν στο Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας ή στο σωματείο του κλάδου τους αμέσως.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ