ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 26ου Δ.Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Η ανακοίνωση της διοίκησης του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων

Ο σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Μαθητών 26ου Δημοτικού Σχολείου Λαρίσης ενημερώνει τους συμπολίτες μας ότι στις 08/12/2016 πραγματοποιήθηκε έκτακτη Γενική Συνέλευση του συλλόγου, με εξαιρετικά μεγάλη συμμετοχή, η οποία ήταν πρωτόγνωρη στα χρονικά του συλλόγου.

Σε αυτή υπήρξε ενημέρωση και συζήτηση για τα δημοσιεύματα και τις πληροφορίες που εμφανίστηκαν στα ΜΜΕ αναφορικά με την πρόθεση της Πολιτείας να τοποθετήσει παιδιά προσφύγων στο σχολείο μας και αλλού. Μετά από το καθολικό αίτημα των μελών αποφασίστηκε να διεξαχθεί ψηφοφορία για το εν λόγω ζήτημα.

Στις 11/12/2016, ημέρα Κυριακή, πραγματοποιήθηκε ψηφοφορία μεταξύ των μελών του συλλόγου με το εξής ερώτημα: «Συμφωνείτε στο σχολείο μας να φοιτήσουν παιδιά προσφύγων; Ναι. Όχι.». Το ποσοστό συμμετοχής των ενεργών μελών του συλλόγου έφτασε το 94%. Επί συνόλου 128 ψηφισάντων, Το «Ναι» έλαβε 13 ψήφους, το «Όχι» έλαβε 113 ψήφους και 2  ψήφοι ήταν άκυροι. Συνεπώς το 88.3% των μελών του συλλόγου τάχθηκε ενάντια στην τοποθέτηση παιδιών προσφύγων στο σχολείο μας.

Ο σύλλογος τονίζει ότι για το εν λόγω ζήτημα τηρήθηκαν στο ακέραιο όλες οι δημοκρατικές διαδικασίες και εκφράστηκαν αβίαστα όλα τα μέλη του συλλόγου. Συνεπώς, κάθε προσπάθεια από οποιουσδήποτε να μας προσδώσουν τον χαρακτηρισμό του ακραίου, τους επιστρέφεται στο ακέραιο, διότι όσοι δεν σέβονται τις αποφάσεις της πλειοψηφίας, είναι στην πράξη τα ακραία στοιχεία της κοινωνίας μας.

Τέλος, τονίζεται ότι σύμφωνα με τις απόψεις που ακούστηκαν στην συνέλευση του συλλόγου, η συντριπτική πλειοψηφία των μελών του δεν είναι ενάντια στην μόρφωση των παιδιών των προσφύγων, αλλά θεωρεί ότι αυτή μπορεί να γίνει σε υπάρχουσες δομές που σήμερα είναι κλειστές, χωρίς τη δημιουργία νέων προβλημάτων στην πολύπαθη κοινωνία μας, όπως π.χ. θεμάτων δημόσιας υγείας, προβλήματα στη λειτουργία του ολοήμερου σχολείου, κα, και φυσικά μετά από διαβούλευση με τις κατά τόπους κοινωνίες. Κάθε άλλη μεθόδευση παραπέμπει σε φασίζουσες πρακτικές, και θα λάβει την πρέπουσα δημοκρατική μας απάντηση.

Στην προσπάθειά μας αυτή καλούμε στο πλάι μας όλους τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών, και ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχηκαι τον Δήμαρχο, οι οποίοι θα πρέπει να μεριμνήσουν για το εν λόγω ζήτημα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ