ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ

Ανακοίνωση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας

Την ώρα που η κυβέρνηση, στηρίζει πλουσιοπάροχα τους μεγαλοεπιχειρηματίες, που συμπληρώνει το αντεργατικό οπλοστάσιο της εργοδοσίας που ξεκίνησαν οι κυβερνήσεις Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ, δεν δείχνει καμία φροντίδα στην πράξη, για την πληρωμή χιλιάδων απλήρωτων εργαζόμενων και στο Νομό Λάρισας, αλλά και απολυμένων που δεν πήραν ούτε δεδουλευμένα, ούτε αποζημιώσεις.

Έτσι απλήρωτοι θα περάσουν πολλοί εργαζόμενοι και αυτές τις γιορτινές ημέρες στο νομό μας, τόσο από επιχειρήσεις που λειτουργούν, όσο και από επιχειρήσεις που έκλεισαν π.χ (Σ-Μ Λάρισα, ΕΑΣ).

Το ΕΚΝΛ, αξιώνει από τους εργοδότες και την κυβέρνηση να πληρωθούν άμεσα οι απλήρωτοι εργαζόμενοι.

Να αλλάξει η σειρά κατάταξης στους πίνακες των οφειλετών σε πτωχευμένες ή υπο εκκαθάριση επιχειρήσεις, μπαίνοντας αποκλειστικά σε προτεραιότητα οι απολυμένοι και όχι οι τράπεζες που έβαλε η κυβέρνηση.

Να δοθεί το έκτακτο βοήθημα 1.000 ευρώ μέχρι την Πρωτοχρονιά από τον ΟΑΕΔ, σε όλους τους απολυμένους των Σ-Μ Λάρισα και της ΕΑΣ Λάρισας που παραμένουν επι χρόνια χωρίς να εισπράξουν τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις της απόλυσής τους.

Να μην γίνεται καμία διακοπή ρεύματος, νερού και φυσικού αερίου, στους άνεργους και στους απλήρωτους. Όσο θα εξακολουθούν να είναι άνεργοι ή να απασχολούνται περιστασιακά, να διαγραφεί το 50% της οφειλής τους και να γίνουν πολύ περισσότερες οι δόσεις διακανονισμών στις παραπάνω εταιρείες.

Να παγώσουν κάθε είδους οφειλές στο δημόσιο και στις τράπεζες για τους ανέργους και απλήρωτους και να διαγραφούν όλα τα πρόστιμα και προσαυξήσεις. Καμία κατάσχεση πρώτης και δευτερεύουσας κατοικίας εργατικής, λαϊκής οικογένειας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ