«ΝΟΜΑΡΧΗΣ» ΛΑΡΙΣΑΣ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΒΟΛΟΥ!

Με έναν ιδιαίτερα πρωτότυπο τρόπο επιτίθεται στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό η δημοτική αρχή του γειτονικού Βόλου, περιγράφοντας παράλληλα κοντόφθαλμη, κουτοπόνηρη και μικρόψυχη λογική του «Περιφερειάρχη Λάρισας» (!) που οδήγησε τελικά και στη συγκεκριμένη κίνηση.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά ο Δήμος Βόλου προχώρησε στην υποβολή πρότασης για την κατασκευή μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας απευθείας προς το υπουργείο Οικονομίας, παρακάμπτοντας την αρμόδια Διαχειριστική Αρχή Θεσσαλίας του ΕΣΠΑ.

Περιγράφοντας πολιτικά ανέντιμη και προκλητική στάση του Περιφερειάρχη, ο οποίος μάλιστα στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ως «νομάρχης Λάρισας», η δημοτική αρχή Βόλου τονίζει πως η απόφαση πάρθηκε «με γνώμονα την άμεση προώθηση του έργου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι απεμπολούμε το δικαίωμά μας να υποβάλλουμε παράλληλα πρόταση, κάτι που βεβαίως θα πράξουμε, ευθύς ως ο Περιφερειάρχης Λάρισας δεήσει και ανοίξει την σχετική πρόσκληση!».

Σύμφωνα πάντα με την ίδια ανακοίνωση ο κ. Αγοραστός καθυστερεί εσκεμμένα τις  διαδικασίες ανοίγματος της πρόσκλησης, από τη Διαχειριστική Αρχή Θεσσαλίας του ΕΣΠΑ, καίτοι υπάρχουν κωδικοί και πιστώσεις για χρηματοδότηση, διότι  «προφανώς  δεν είναι έτοιμη η αγαπημένη του Λάρισα και έτσι βλέπει τον κίνδυνο το σύνολο των πόρων του προγράμματος να διατεθεί στο Βόλο!».

«Δεν θα ανεχθούμε άλλη υποβάθμιση και παραγκωνισμό της πόλης μας», καταλήγει η απίστευτη ανακοίνωση, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η αντίδραση του Περιφερειάρχη, που καλείται πρωτοχρονιάτικα να ασχοληθεί με…  «απορρίμματα».

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ