ΕΠΙΠΛΕΟΝ 17 ΕΚ. € ΓΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ – ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ – ΑΠΟΧΙΟΝΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Επιπλέον 17 εκατ. ευρώ πιστώθηκαν στο ταμείο της Περιφέρειας Θεσσαλίας για έργα που αφορούν συντηρήσεις, αποκαταστάσεις, αποχιονισμούς και άρση καταπτώσεων στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Μετά από συνεργασία που είχαν ο Υφυπουργός Οικονομίας κ Αλέξης Χαρίτσης, o Γενικός Γραμματέας Επενδύσεων και ΕΣΠΑ κ. Παναγιώτης Κορκολής και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, οι πόροι αυτοί εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με στόχο την καλυτέρευση των συνθηκών οδικής ασφάλειας σε σημεία που χρίζουν παρέμβασης.

Ο κ. Κ. Αγοραστός εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία που υπάρχει με τον αρμόδιο Υφυπουργό και αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα των εν λόγω έργων: «Το οδικό δίκτυο της Θεσσαλίας που βρίσκεται στον τομέα ευθύνης της αιρετής Περιφέρειας ξεπερνά τα 5.500 χιλιόμετρα σε μήκος. Μεγάλο του ποσοστό αφορά ορεινό δίκτυο το οποίο επιβαρύνεται από έντονα καιρικά φαινόμενα, κατολισθήσεις, καθιζήσεις κ.α.

Επίσης καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε αποχιονισμούς, φθορές από τη μακροχρόνια χρήση, το κόστος του ηλεκτροφωτισμού και τη σήμανση. Παρά τους ελάχιστους πόρους που διαθέτουμε, μέσω του Εθνικού Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων προσπαθούμε με σχέδιο, προγραμματισμό και έξυπνες λύσεις, να βελτιώσουμε την ασφάλεια των μετακινήσεων και της επικοινωνίας των ανθρώπινων κοινοτήτων».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ