ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ Β. ΚΟΚΚΑΛΗ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Β. Κόκκαλης πραγματοποίησε περιοδεία στην επαρχία Ελασσόνας. Σε συνάντηση που είχε με κτηνοτρόφους της περιοχής συνομίλησαν για τη συγκρότηση Διεπαγγελματικής Οργάνωσης στη Φέτα, αλλά και για τη σύσταση Ομάδας Παραγωγών ανά προϊόν, σύμφωνα με την νέα υπουργική απόφαση που θα υπογραφεί σύντομα.

Ο Πρόεδρος των κτηνοτρόφων κ. Νίκος Παλάσκας, μέλη της διοίκησης της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας και κτηνοτρόφοι της Ελασσόνας, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την τήρηση του χρονοδιαγράμματος πληρωμών, από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Συγκεκριμένα ανέφεραν «φέτος, μετά από χρόνια πληρωθήκαμε κανονικά, χωρίς καθυστερήσεις την ενιαία ενίσχυση, το πρασίνισμα, την βιολογική του 2013 και την εξισωτική. Ταυτόχρονα η ΔΑΟΚ έχει ήδη προωθήσει για πληρωμή στον ΟΠΕΚΕΠΕ και την βιολογική του 2014. Αν δεν προέκυπτε η μείωση του ποσού λόγω αύξησης του αριθμού των δικαιούχων, θα ήμασταν πλήρως ικανοποιημένοι».

Ο υφυπουργός κάλεσε για μία ακόμη φορά τους εκπροσώπους των κτηνοτρόφων να επισκεφθούν το υπουργείο, ώστε να αναζητήσουν από κοινού λύσεις, στα πλαίσια του εφικτού και της νομιμότητας στα προβλήματά τους. Χαρακτηριστικά δήλωσε πως το ΥΠΑΑΤ τήρησε την δέσμευση του για έγκαιρες πληρωμές και επισήμανε ότι οι παραγωγοί ξέρουν πλέον πότε θα πληρωθούν ώστε να προγραμματίζουν και οι ίδιοι τις υποχρεώσεις τους.

Στη συνέχεια ο Β. Κόκκαλης επισκέφθηκε το σφαγείο Ολύμπου Ελασσόνας όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο κ. Λευτέρη Καιμακάμη, τον κτηνίατρο κ. Απόστολο Πιάχα, τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Καλυβίων Ελασσόνας κ. Βασίλη Τσακίρη, τον Πρόεδρο κτηνοτρόφων Καλυβίων κ. Σάκη Γεροφωκά, τον Πρόεδρο του Συνεταιρισμού «Βοσκός» κ. Τάσο Αντωνίου και τον Πρόεδρο εκδορέων σφαγείου κ. Γρηγόρη Καλαμάρα.

Κατά τη συνάντηση αναλύθηκαν ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο, όπως τα μεροκάματα των εκδορέων, η βιωσιμότητα του ασφαλιστικού τους φορέα, η λύση με την επιλεξιμότητα των βοσκοτόπων, οι ελλείψεις σε κτηνιατρικό προσωπικό και η αναγκαιότητα στήριξης των κτηνοτρόφων στο θέμα της αδειοδότησης των μαντριών.

Η διοίκηση του σφαγείου Ολύμπου ευχαρίστησε τον κ. Κόκκαλη για την επίσκεψή του. Από την πλευρά του ο κ. Κόκκαλης, συνεχάρη τους ανθρώπους του σφαγείου Ολύμπου Ελασσόνας για την μεγάλη προσπάθεια που κάνουν, αλλά και για την σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα που παρουσιάζουν στα αμνοερίφια.

Η περιοδεία του Υφυπουργού ολοκληρώθηκε με την επίσκεψή του στα Σιλό (Αποθήκες δημητριακών) των Αδελφών Διονύση και Αντώνη Μπαλούκα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ