“ΜΠΑΚΑΛΟΧΑΡΤΟ ΓΙΑ ΟΣΚΑΡ ΤΣΑΠΑΤΣΟΥΛΙΑΣ ΚΙ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ”

 

Ανακοίνωση του επικεφαλής της Νέας Πορείας δήμου Ελασσόνας για τον προϋπολογισμό του 2017 στο δήμο

Την εκτίμηση πως ο προϋπολογισμός του 2017 για το δήμο Ελασσόνας, “αντί να αναδειχθεί ως κινητήριος μοχλός ανάπτυξης της πόλης και προστασίας των δημοτών σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία, εξελίσσεται σε ένα κουρελόχαρτο που διεκδικεί το όσκαρ τσαπατσουλιάς κι ανικανότητας”

πραγματοποιεί με ανακοίνωσή του, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο δήμο Ελασσόνας κ. Βασίλης Βαρνάς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Θεατές σε ένα ακόμη κακοπαιγμένο έργο με αρνητικό πρωταγωνιστή και πάλι το δήμαρχο Ελασσόνας Νίκο Ευαγγέλου, βρίσκονται οι πολίτες της επαρχίας Ελασσόνας, βλέποντας το προϋπολογισμό του δήμου για το 2017.

Mε  οριακή πλειοψηφία  14 υπέρ  έναντι  13  κατά  (για  πρώτη φορά  στα χρονικά!)  ψηφίστηκε  ο  προϋπολογισμός  του  δήμου  Ελασσόνας  αποτυπώνοντας  ταυτόχρονα  και την εκρηκτική διαλυτική κατάσταση  που επικρατεί  στον  συνδυασμό  “αλλάζουμε” του  Δημάρχου Ελασσόνας.

Έντεκα  δημοτικοί  σύμβουλοι  του,  επέλεξαν  να  μην  συμμετάσχουν  στην ψηφοφορία  της κρισιμότερης  και ουσιαστικότερης  συνεδρίασης μιας  δημοτικής  αρχής… Γιατί  άραγε;

Μετά την παταγώδη αποτυχία εκτέλεσης του τρέχοντος προϋπολογισμού, η δημοτική αρχή συνεχίζει στον ίδιο ακριβώς κατηφορικό δρόμο. Σε μία κατρακύλα και μία  κατάντια, η οποία έχει ονοματεπώνυμο και λέγεται “Νίκος Ευαγγέλου”, ο οποίος με προσωπικές επιλογές, πολιτικές και εμμονές, έχει αναδειχθεί σε δήμιο για την επαρχία Ελασσόνας.

Θα μπορούσε κανείς και πάλι να επιλέξει την εύκολη δικαιολογία και να απαντήσει πως με τα όσα λέμε κινούμαστε στην οδό της στείρας αντιπολίτευσης. Ίσως και να ήταν έτσι τα πράγματα  ..αν:

  1. Η υστέρηση στον προϋπολογισμό του 2016 δεν ήταν τέτοια, που μόνον αισιοδοξία δεν μπορεί να εμπνέει για τη νέα χρονιά.
  2. Δε βλέπαμε μία δημοτική αρχή που ενώ έχει στα χέρια της ένα μεγάλο τεχνικό πρόγραμμα, ύψους 6,5 εκ. ευρώ, προτιμά να εγγράψει μόλις 2,4 εκ. ευρώ στον προϋπολογισμό από τα οποία είναι ζήτημα αν θα εκτελεσθεί μόνον το 1 εκ. ευρώ.
  3. Δεν βλέπαμε ότι συνεχίζεται στο ίδιο  ακριβώς πνεύμα και φέτος, το μπαράζ κατατμήσεων έργων που κάποιοι προσπαθούν να κρύψουν επιμελώς, αναγράφοντας προϋπολογισμούς για  ομοειδείς εργασίες  με  ποσά  άνω  των 12.000 ευρώ ώστε να ακολουθήσουν  την ίδια  ακριβώς  μέθοδο  που τελικά  αποδεικνύεται   ότι  είναι  και  η προσφιλή  τους.
  4. Δε βλέπαμε πως η δημοτική αρχή αρνείται την απεξάρτηση από τις μικροαναθέσεις  που μέχρι σήμερα  έχουν ξεπεράσει  τα  3 εκ. ευρώ  σε Δήμο και ΔΕΥΑ Ελασσόνας
  5. Δε βλέπαμε τον κ. Ευαγγέλου να αγνοεί επιδεικτικά την τοπική κοινωνία και τους επαγγελματίες, συνεχίζοντας να μοιράζει τις αναθέσεις σε μία μικρή ομάδα αυλικών, κολλητών και φίλων, με ξεκάθαρα ψηφοθηρικά κριτήρια.
  6. Δεν βλέπαμε την τουλάχιστον ουτοπική πρόβλεψη για είσπραξη από δάνεια και απαιτήσεις παρελθόντων ετών ποσού άνω των 2,1 εκ. ευρώ, όταν ολάκερο το 2016 ο δήμος κατάφερε να βάλει στα ταμεία από τέτοιες αξιώσεις μόλις 117.000 ευρώ.
  7. Δε βλέπαμε το δήμαρχο να συνεχίζει ακάθεκτος με νέες προσλήψεις ειδικών!! – τάχα – συμβούλων χωρίς σαφή αντικείμενα, αλλά με απολύτως… σαφείς απολαβές, και  χωρίς  να γνωρίζουν  ούτε  που βρίσκετε  το γραφείο τους.
  8. Δε βλέπαμε το χρέος στη ΔΕΥΑ Ελασσόνας να γιγαντώνεται διαρκώς και του χρόνου τέτοια εποχή με μαθηματική ακρίβεια θα μιλάμε για έλλειμμα άνω του 1 εκ. ευρώ μέσα σε δυο μόλις χρόνια, όταν  η συγκεκριμένη υπηρεσία  κατά  την παραλαβή παρουσίαζε πλεόνασμα  380.000 ευρώ.

Δυστυχώς ο προϋπολογισμός του 2017 για το δήμο Ελασσόνας, αντί για τον κινητήριο μοχλό ανάπτυξης της πόλης και το δίχτυ προστασίας των δημοτών σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία, εξελίσσεται σε ένα μπακαλόχαρτο που διεκδικεί όσκαρ τσαπατσουλιάς κι ανικανότητας.

Ο δήμαρχος Ελασσόνας συνεχίζει να τρέχει μόνος του και να τερματίζει δεύτερος, σε βάρος της ανάπτυξης του τόπου μας.

Τα  προσωπικά  βολέματα  και ρουσφέτια  είναι  η πιο παραγωγική διαδικασία του Δημάρχου  αυτή  την στιγμή στον Δήμο  προς  πάσα  κατεύθυνση, συγχέονταν  προφανώς  τις  έννοιες  του  πότε  πρέπει  να είσαι  αρεστός  και  το  πότε  πρέπει να είσαι   χρήσιμος  σε  όλους.

Ένας  δήμαρχος  δέσμιος  συμφερόντων  τύπου “ομαδουλας” δεν μπορεί  να  προχωρήσει  σε αποφάσεις  και τομές   υπέρ  των συμφερόντων  του δήμου  και  ανακυκλώνεται  σε ένα φθαρμένο  και  επικίνδυνο περιβάλλον  που ο ίδιος  δημιούργησε και  τώρα  όπως είναι  φυσικό το ‘’απολαμβάνει’’.

Τέλος  με την ευκαιρία  των ημερών  θέλω τόσο  εγώ προσωπικά  όσο  και τα  μέλη του συνδυασμού  να ευχηθούμε  χρόνια πολλά  σε όλο τον κόσμο  και  με την αλλαγή του χρόνου  η ευχή  μας  ..να  τους βρει  όλους καλυτέρα.

Καλή χρονιά”.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ