ΠΏΣ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΤΕ ΤΟΝ ΣΤΑΤΙΚΟ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Ο στατικός ηλεκτρισμός είναι μεγάλο πρόβλημα το χειμώνα, ειδικά σε σπίτια με χαλιά και καλοριφέρ. Υπάρχουν διάφοροι απλοί τρόποι για να μειωθεί το ενοχλητικό αυτό πρόβλημα.

Ο στατικός ηλεκτρισμός προκαλείται επειδή το σώμα σας ελκύει τα ελεύθερα ηλεκτρόνια, όταν περπατάτε στα χαλιά. Όταν έχετε επιπλέον ηλεκτρόνια στο σώμα σας και και αγγίξετε ένα μεταλλικό αγωγό, όπως το χερούλι της πόρτας, τα ηλεκτρόνια ρέουν μέσα στο αντικείμενο και μπορείτε να πάθετε ένα μικρό σοκ.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η υγρασία στον αέρα βοηθά τα ηλεκτρόνια να φεύγουν από το σώμα σας. Ο αέρας όμως το χειμώνα, είναι πιο ξηρός.

Η υγρασία επομένως θα βοηθήσει σίγουρα μείωση του στατικού ηλεκτρισμού.

ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Υγραντήρας: Η αύξηση του επιπέδου υγρασίας στο σπίτι σας μέσω ενός υγραντήρα θα μειώσει τα επαναλαμβανόμενα σοκ λόγω στατικού ηλεκτρισμού. Τα σωματίδια του νερού στον υγρό αέρα διασπούν το στατικό φορτίο γρηγορότερα. Η υγρασία στο σπίτι σας θα περιορίσει επίσης το ηλεκτροσόκ γύρω από τους υπολογιστές και τα ηλεκτρονικά, που μπορεί να πάθουν σοβαρές ζημιές.

DIY υγραντήρας: Για να κανετε το δικό σας πάμφθηνο υγραντήρα, απλά σιγοβράστε νερό στο μάτι της κουζίνας. Ρίξτε μέσα μπαχαρικά, όπως κανέλα, ή φλούδες εσπεριδοειδών και θα έχετε και αποσμητικό χώρου.

Φέρτε στη φύση μέσα στο σπίτι: Βάλετε φυτά εσωτερικού χώρου και κύπελλα με νερό σε όλο το σπίτι για να αυξήσετε την υγρασία του.

ΣΤΑ ΧΑΛΙΑ

Μερικές φορές μπορεί να υπάρξει ένα τεράστιο στατικό φορτίο ηλεκτρικής ενέργειας στα χαλιά, τόσο μεγάλο που κάθε φορά που αγγίζετε κάποιον ή κάτι μεταλλικό, παθαίνετε ηλεκτρικό σοκ.

Για να μειωθεί ο στατικός ηλεκτρισμός στα χαλιά κάνετε το εξής:

Ρίξτε σε ένα μπουκάλι ψεκασμού γεμάτο με νερό, ένα καπάκι με μαλακτικό ρούχων. Ανακινείται το μίγμα καλά και ψεκάζετε ελαφρά πάνω από το χαλί.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ