ΓΚΡΙΖΟ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ 2017 ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ Ο Κ. ΜΠΑΡΓΙΩΤΑΣ

Το 2017 θα εξελιχθεί στην ίδια γκρίζα ζώνη της σταδιακής διάβρωσης των πάντων, τονίζει ο κ. Κώστας Μπαργιώτας Βουλευτής Λάρισας με το Ποτάμι Υπεύθυνος τομέα Υγείας, αναφερόμενος στο δημοσίευμα του Guardian, που διασύρει την χώρα μας σε θέματα υγειονομικής περίθαλψης.

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Μπαργιώτα έχει ως εξής:

«Το εθνικό σύστημα υγείας είναι σε άθλια κατάσταση. Τώρα και σε παγκόσμια μετάδοση από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Τα νοσοκομεία κινδυνεύουν να καταρρεύσουν. Επαγγελματικές ενώσεις, κόμματα το επισημαίνουν από χρόνια. Ασθενείς που είχαν τη δυσάρεστη εμπειρία των επειγόντων ή την τραυματική εμπειρία να νοσηλευτούν σε τρύπια σεντόνια αγοράζοντας φάρμακα από απέναντι το γνωρίζουν. Οι αποκαμωμένοι και αποκαρδιωμένοι γιατροί και νοσηλευτές απέμειναν μόνοι.

Η κυβέρνηση φαίνεται να διαφωνεί. Ανακοινώνει διορισμούς, έτσι χωρίς πρόγραμμα, και ναι, συνεχίζει τις περικοπές προϋπολογισμών τόσο από τον ΕΟΠΥΥ όσο και από τα νοσοκομεία σε πλήρη συνεννόηση με την Τρόικα. Όμως το σύστημα όντως διαλύεται. Έχει ανάγκη από αλλαγές, συγχωνεύσεις, οικονομίες κλίμακας και, πάνω απ’ όλα, εθνικό σχέδιο για τις επιδημίες, τον καρκίνο, προτεραιότητες και δράσεις για τις υπηρεσίες επειγόντων και στήριξη των μονάδων που πιέζονται από την υγειονομική κρίση.

Δυστυχώς, αυτή η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει απολύτως τίποτα. Έχει αλλεργία στις αλλαγές και πολύ εύκαμπτη μέση στις απαιτήσεις της Τρόικας ταυτοχρόνως. Το 2017 θα εξελιχθεί στην ίδια γκρίζα ζώνη της σταδιακής διάβρωσης των πάντων».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ