ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Σημαντικότατες αλλαγές στο κέντρο της Λάρισας περιέγραψε στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, ανακοινώνοντας παράλληλα την έναρξη της διαβούλευσης της σχετικής μελέτης όπου περιλαμβάνονται οι ρυθμίσεις άμεσης εφαρμογής στο πλαίσιο υλοποίησης του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας.

Με στόχο το δραστικό περιορισμό έως και την αποτροπή της χρήσης των ΙΧ στο κέντρο της πόλης ο κ. Καλογιάννης αναφέρθηκε σε σειρά ρυθμίσεων που αφορούν σε πεζοδρομήσεις του κέντρου, κατάργηση των κορυνών και δημιουργία δρόμων ήπιας κυκλοφορίας με απώτερο σκοπό την διαμόρφωση «κυψελών» στο κέντρο που θα έχουν όλα τα στοιχεία «της παλιάς γειτονιάς».

Σημειώνεται πως η σχετική διαβούλευση που έχει ξεκινήσει θα διαρκέσει περίπου 1 μήνα, ενώ το όλο θέμα θα απασχολήσει και το Δημοτικό Συμβούλιο, όπου και στο πλαίσιο ειδικής συνεδρίασης ο μελετητής θα παρουσιάσει αναλυτικότερα τις προτάσεις για το σχέδιο βιώσιμης αστικής κινητικότητας σε όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς  αλλά και τους πολίτες.

«Καλώ τους πολίτες να επιδείξουν υπομονή για έργα που ξεκινούν για να αλλάξουν την εικόνα του κέντρου», ήταν η χαρακτηριστική τοποθέτηση του δημάρχου, καθώς οι πρώτες δημοπρατήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές της Άνοιξης, με τα έργα να ολοκληρώνονται στο τέλος του έτους.

Αναγνωρίζοντας τα προβλήματα που παρατηρούνται στους πεζόδρομους ο κ. Καλογιάννης τόνισε πως «θα κλείσουν με υδραυλικές μπάρες», ενώ οι οδηγοί θα ενημερώνονται για τους χώρους στάθμευσης, αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό και το ενδεχόμενο παρέμβασης όσον αφορά στην τιμολογιακή πολιτική στα αστικά λεωφορεία και τα ταξί.

«Θα παρέμβουμε με κύριο γνώμονα το συμφέρον των πολιτών, καθώς γνωρίζουμε πως υπάρχουν συγκεκριμένα συμφέροντα, ωστόσο αν κάποιοι έχουν 200 άλογα ο δήμος έχει 2.000!», κατέληξε με νόημα ο δήμαρχος Λαρισαίων.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ