ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ 2ο OPEN NIGHTS (Σ)ΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΟΥΗΛ

Εγκαινιάζεται την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου στις 20:00 στον ισόγειο χώρο του Δημοτικού θεάτρου ΟΥΗΛ, το διακαλλιτεχνικό project / φεστιβάλ 2ο Open Nights, που συνδιοργανώνουν η  Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων και η ομάδα χορού Off Art.

Πρόκειται για μια εικαστική έκθεση που αναδεικνύει την τοπική καλλιτεχνική δυναμική, η οποία συνομιλεί με καλλιτέχνες άλλων πόλεων και άλλων χωρών! Η έκθεση, αποτελεί ταυτόχρονα το πλαίσιο για τις πολύπλευρες δράσεις του Φεστιβάλ και θα διαρκέσει από τις 6 έως και τις 29 Ιανουαρίου 2017.

Το  2ο Open Nights  έχει ως θέμα την τροφή, είτε αυτή είναι πνευματική,  είτε ανάγκη του σώματος να ανταπεξέλθει στο δεδομένο της ζωής, τον τίτλο (Σ)τροφή, και προσεγγίζεται σε διαφορετικά πεδία, όπως στη λογοτεχνία, την ποίηση, τις παραστατικές τέχνες, τον κινηματογράφο και βεβαίως στα εικαστικά έργα – εγκαταστάσεις.

Το φεστιβάλ φιλοδοξεί να βάλει τις βάσεις για ένα συλλογικό διαλογικό περιβάλλον στο κέντρο της πόλης. Ένα φεστιβάλ όπου ο καλεσμένος εικαστικός από την Ολλανδία, θα υπάρξει παράλληλα με τον μαθητή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που θα παρουσιάσει το αγαπημένο του βιβλίο και τον performer – χορευτή από την Ιταλία που θα διαδράσει με το κοινό.
Η καλλιτεχνική διεύθυνση του φεστιβάλ είναι της χορογράφου Ρούλας Καραφέρη.
Η έκθεση θα είναι ανοικτή στο κοινό:  από Δευτέρα έως και  Σάββατο 18:30- 21:30 &  Κυριακή 10:30 – 14:30 με ελεύθερη είσοδο.
Παραστάσεις:  Παρασκευές και Σάββατα 21:15, είσοδος 5 ευρώ
Προβολές –διαλέξεις –ποίηση- λογοτεχνία-  performances:  Πέμπτες ή & Κυριακές 20:00 με ελεύθερη  είσοδο.
​Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής για τα Σεμινάρια στο offartdance@gmail.com,  https://www.facebook.com/OPEN-NIGHTS-events και στο τηλ.6983390425

Πρόγραμμα: 1η εβδομάδα

Παρασκευή 6/1 στις 20:00
Εγκαίνια έκθεσης, είσοδος ελεύθερη

Στην έκθεση παίρνουν μέρος οι εικαστικοί:
Zeger Reyers(Χάγη, Ολλανδία), Ingrid Jablonka (Μόναχο, Γερμανία), Βαγγέλης Βλαχοδήμος, Ζωή Ζηπέλα, Χριστίνα Τζιουβάρα, Αντώνης Καρακωνσταντάκης, Άννα Αραμπατζή, Ανδρέας Νικολόπουλος, Έλλη Κυριαζή, Λία Σταμοπούλου (Αθήνα), Νίκος Κωνσταντόγλου, Βαγγέλης Αντωνόπουλος

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων θα γίνουν Performances από την ομάδα OFF ART με τους: Ελένη Καφφέ (χορός), Μενέλαος Τζαφέτας (hang drum), Θεοδώρα Αραμπατζή (χορός).

Σάββατο 7/1 στις 21:15, είσοδος: 5 ευρώ
«Βus Kαι»: ένας θίασος θεατρικού αυτοσχεδιασμού (improv comedy theater – Αθήνα). Ο θίασος επινοεί όλο το θεατρικό έργο επί σκηνής εκείνη τη στιγμή. Δεν υπάρχει ούτε σενάριο, ούτε σκελετός, ούτε προαποφασισμένοι χαρακτήρες, ούτε συγκεκριμένη δομή, ούτε καμία δικλείδα ασφαλείας. Δύο ηθοποιοί. Αμέτρητοι χαρακτήρες. Ταυτόχρονα!

Παράλληλα την ίδια μέρα η ομάδα θα εισηγηθεί ένα σεμινάριο στο Μύλο από τις 11.00 – 18:00, με μια ώρα διάλειμμα, με στόχο να γνωρίσουμε τα βασικά εργαλεία αυτής της μορφής τέχνης.

Κυριακή 8/1 από 10:30 -17:00, είσοδος ελεύθερη

Έκθεση προϊόντων, νέοι και δημιουργικοί τοπικοί παραγωγοί που εμπιστευόμαστε!
 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ