Η “ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΗ” ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΙΣ ΣΗΡΑΓΓΕΣ ΤΕΜΠΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΠΥΡΓΕΤΟΥ

Ζητήματα που θα προκύψουν με την παράδοση σε κυκλοφορία των κλειστών σηράγγων στα Τέμπη και τον Πλαταμώνα επισημαίνει με επιστολή της σύσσωμη η μείζονα αντιπολίτευση «ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΗ» του δήμου Τεμπών.

Συγκεκριμένα με επιστολή του ο κ. Γ. Μανώλης, αναφέρει:

“Με την ολοκλήρωση και παράδοση σε κυκλοφορία των κλειστών σηράγγων στα Τέμπη δημιουργούνται τα εξής προβλήματα. Πρώτον για να επισκεφθεί ή να διασχίσει ταξιδιώτης, ερχόμενος από Θεσσαλονίκη με κατεύθυνση προς Αθήνα, την κοιλάδα των Τεμπών ή να επισκεφθεί τα παράλια του δήμου και Τεμπών και τα γειτονικά παράλια (Στομίου κλπ) του δήμου Αγιάς, θα πρέπει να βγει στην έξοδο του Πλαταμώνα και να διασχίσει απόσταση 10 και πλέον χιλιομέτρων, σε ένα άκρως επικίνδυνο παράδρομο, γα να φτάσει στον προορισμό του. Ας μην είμαστε αφελείς και πιστέψουμε ότι θα μπει ο κάθε ταξιδιώτης σε τέτοια ταλαιπωρία.

Αυτό θα συμβεί γιατί, με την παράδοση σε κυκλοφορία των σηράγγων στα Τέμπη δεν θα είναι έτοιμος ο ολοκληρωμένος κόμβος Πυργετού, παρά θα δοθεί μόνο η έξοδος για τους ταξιδιώτες με κατεύθυνση από Λάρισα προς Θεσσαλονίκη. Στο θέμα του ολοκληρωμένου κόμβου έχει αναφερθεί παρά πολλές φορές ο δήμαρχος κ. Κολάττος, που πάλεψε για την υλοποίησή του  και πράγματι έτσι είναι, η μελέτη κατασκευής (του κόμβου) είναι έτοιμη έχει εγκριθεί και αναμένεται η χρηματοδότησή της. Αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει διατεθεί η προβλεπόμενη πίστωση, με προφανή κίνδυνο με την λειτουργία του νέου αυτοκινητοδρόμου η περιοχή από Ευαγγελισμό μέχρι και την Αιγάνη να τεθεί σε απομόνωση, η οποία απομόνωση σε περίοδο οικονομικής κρίσης θα οδηγήσει πολλές από τις εναπομείνασες επιχειρήσεις  στα Τέμπη και όχι μόνο σε κλείσιμο. Κάτι που θα είναι καταστροφικό για την τοπική οικονομία των επαγγελματιών του δήμου μας.

Δεύτερον θα τεθούν σε επαναλειτουργία τα διόδια στα Τέμπη. Έχουμε τοποθετηθεί, σαν αντιπολίτευση, παρά πολλές φορές για το καυτό αυτό θέμα και για μια ακόμη φορά δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι είμαστε αντίθετη στη λειτουργία διοδίων στην είσοδο της κοιλάδας των Τεμπών.

Και καταλήγει η ανακοίνωση: Καλούμε και θέτουμε προ των ευθυνών, τους βουλευτές του Νομού, τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και τον δήμαρχο κ. Κολάττο και τους παρακαλούμε εκ μέρους όλων των κατοίκων και επαγγελματιών του δήμου Τεμπών να κινηθούν με εγρήγορση και στοχευμένα προς το αρμόδιο υπουργείο, ώστε να αρχίσει «αύριο» η κατασκευή του ολοκληρωμένου κόμβου στον Πυργετό και επίσης να λάβουν επικαιροποιημένα την κατηγορηματική δέσμευση των υπευθύνων για τη μη επαναλειτουργία των διοδίων στα Τέμπη. Ας προκαλέσουμε μια νέα ανοικτή σύσκεψη με όσο πιο δυνατή αντιπροσώπευση. Από την πλευρά μας σαν αντιπολίτευση δεσμευόμαστε να βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις όποιες προσπάθειες, προς την κατεύθυνση αυτή, γιατί ο στόχος μας είναι κοινός: Η μη λειτουργία διοδίων στα Τέμπη και η άμεση κατασκευή του ολοκληρωμένου κόμβου στον Πυργετό, με κάθε θυσία. Σε αντίθετη περίπτωση θα είναι ότι χειρότερο για την μετακίνηση των κατοίκων του δήμου μας, αλλά και των επισκεπτών. Αν και νομίζουμε ότι πλέον η διαπραγματευτική μας ικανότητα έχει μειωθεί κατά πολύ, αλλά όπως λέει και ο λαός μας «η ελπίδα πεθαίνει τελευταία»”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ