«ΜΟΥΛΩΧΤΕΣ  ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ  ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΗΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ»

Ανακοίνωση των δημοτικών συμβούλων της Δράσης Πολιτών δήμου Τυρνάβου Στ. Ροντούλη, Ανδ. Ξηρομερίσιου και Θ. Λάππα

Η «Δράση Πολιτών», με την υπ. αρ. πρωτ. 9489/09-12-2016 αίτησή της προς την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Τυρνάβου, ζητούσε να λάβει στοιχεία σχετικά με τις απευθείας αναθέσεις που έχουν υπογραφεί από τον κ. Σαρχώση.

Η ενέργειά μας αυτή, πλήρως εναρμονισμένη με τα καθήκοντα και τα δικαιώματα ελέγχου της δημοτικής αρχής από μια αντιπολιτευτική Δημοτική Παράταξη, αποσκοπούσε στην άρση της αδιαφανούς οικονομικής λειτουργίας, που χαρακτηρίζει τη σημερινή δημοτική αρχή, και στην πληρέστερη ενημέρωση των ενδιαφερομένων δημοτών για τις οικονομικές δοσοληψίες του «δημάρχου της μειοψηφίας». Είχαμε, μάλιστα, την εδραία πεποίθηση και βεβαιότητα ότι η οικονομική υπηρεσία του Δήμου Τυρνάβου θα μας προσκόμιζε, με σπουδή και υπευθυνότητα, όλα τα αιτηθέντα στοιχεία για τις απευθείας αναθέσεις.

Δυστυχώς διαψευσθήκαμε. Η απάντηση του Δήμου Τυρνάβου, που φέρει την υπογραφή του «δημάρχου της μειοψηφίας», μας καλεί να ανατρέξουμε στη «Διαύγεια», για να αντλήσουμε από εκεί τα εν λόγω στοιχεία.

Μείναμε κυριολεκτικά άφωνοι. Το επίπεδο της ασχετοσύνης και της αλαζονείας του «δημάρχου της μειοψηφίας» μάς εξέπληξε.
Ο άνθρωπος φαίνεται να αγνοεί πως άλλο πράγμα είναι η «Διαύγεια» και άλλο ο έλεγχος των δημοτικών πεπραγμένων που μπορεί και πρέπει να γίνεται από κάθε Δημοτική Παράταξη. Κρύβει, μάλιστα, την ασχετοσύνη του αυτή κάτω από ένα πέπλο υπέρμετρης αλαζονικής συμπεριφοράς και νοοτροπίας, που προσβάλλει το σύνολο των Δημοτικών Παρατάξεων, πλήττει το κύρος του Δημοτικού Συμβουλίου και προκαλεί τη λογική κάθε νοήμονος δημότη, ο οποίος τώρα μπορεί μεγαλοφώνως να διερωτηθεί: «τι κρύβετε, κ. Σαρχώση, από την οικονομική διαχείριση του Δήμου; Γιατί δεν δίνετε τα στοιχεία που αιτείται η «Δράση Πολιτών»; Γιατί λειτουργείτε αδιαφανώς και υπόπτως;».

Επιπροσθέτως, αιωρείται και ένα ακόμα ερώτημα: Πώς θα αντιδράσει ο κ. Σαρχώσης, εάν κατά τη διαδικασία του δημοσίου απολογισμού τού ζητηθούν στοιχεία για τις απευθείας αναθέσεις από κάποιον ενδιαφερόμενο πολίτη; Θα παραπέμψει και τον δημότη στη «Διαύγεια»; Εμφανώς, πρόκειται για αστείες και αλλοπρόσαλλες πρακτικές του «δημάρχου της μειοψηφίας», που εξευτελίζουν τη δημοτική αρχή και καταρρακώνουν το κύρος του Δήμου Τυρνάβου.

Η «Δράση Πολιτών», μετά την αδιανόητη αυτή εξέλιξη, ζητά την παρέμβαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και καλεί τους επικεφαλής των άλλων Δημοτικών Παρατάξεων να πάρουν θέση, καθόσον οι απονενοημένες συμπεριφορές του «δημάρχου της μειοψηφίας» προσβάλλουν και τους δικούς τους ψηφοφόρους.

Τέλος, καλούμε όλους τους δημότες, με αφορμή το ζήτημα των απευθείας αναθέσεων, να αντιληφθούν το μέγεθος της κακοδιοίκησης που ταλαιπωρεί τον Δήμο Τυρνάβου και να αντιδράσουν, στηλιτεύοντας τη νοοτροπία του χυδαίου αυταρχισμού που κατατρύχει τον κ. Σαρχώση.

Και να φανταστεί κανείς ότι, προ ολίγων ημερών, ο εν λόγω κύριος ικέτευε τους επικεφαλής άλλων δημοτικών παρατάξεων να υπερψηφίσουν τον Προϋπολογισμό. Πώς, όμως, κάποιος να υπερψηφίσει τους Προϋπολογισμούς του «δημάρχου της μειοψηφίας», όταν ο ίδιος, χωρίς αιδώ, προκαλεί με αντιδημοκρατικές και αδιαφανείς συμπεριφορές; Ουδείς είναι τόσο μωρός, ώστε να εμπιστευθεί αυτόν που αποκρύπτει οικονομικές συναλλαγές από τους συνδημότες του. Το ζήτημα των απευθείας αναθέσεων στοιχειώνει την οικονομική διαχείριση της δημοτικής αρχής και, καθημερινά υποσκάπτει  τη φερεγγυότητά της.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ