ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ – ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΤΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Ανακοίνωση του συλλόγου υπαλλήλων – εμποροϋπαλλήλων νομού Λάρισας

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Ν.Λάρισας, εκφράζει έντονη ανησυχία για τους εργαζόμενους στα καταστήματα Μαρινόπουλος, καθώς οι εργαζόμενοι δεν έχουν πληρωθεί για τον Δεκέμβρη, ενώ «Μαρινόπουλος» και «Σκλαβενίτης» προσπαθούν να καλλιεργήσουν κλίμα αναμονής μπροστά στην προδιαγραφόμενη μη καταβολή μισθών.

Με την πλάτη των εργαζόμενων οι δύο επιχειρηματικοί όμιλοι άντλησαν νέα ενδιάμεση χρηματοδότηση από τις τράπεζες που αθροίστηκε στις προηγούμενες και σήμερα για μια ακόμα φορά τα δεδουλευμένα, ο κόπος των εργαζόμενων βρίσκονται στον αέρα, μπροστά στα διάφορα παιχνίδια των επιχειρηματικών ομίλων του κλάδου, που εξελίσσονται γύρω μας.

Καταγγέλλουμε το επιχειρησιακό Σωματείο, που σύμφωνα με τις καταγγελίες των Επιτροπών Αγώνα Εργαζομένων, όπου έχουν συσταθεί τέτοιες, η εργοδοσία αξιοποιεί ως γραφείο Τύπου το μηχανισμό του επιχειρησιακού σωματείου, παίζοντας το ρόλο του «καθησυχαστή».  Αφήνει τους εργαζόμενους στον πάγο και στην αναμονή, βάζοντας  σε δεύτερη μοίρα τα δικαιώματα τους, να παρακολουθούν τα επιχειρηματικά παιχνίδια της εργοδοσίας. Τέτοιες τακτικές δεν έχουν καμία σχέση με τους αγώνες που αναπτύχθηκαν το προηγούμενο διάστημα, σε αρκετά καταστήματα και πόλεις. Έχουμε και έχουν εμπειρία από αγώνες οι εργαζόμενοι του Μαρινόπουλου. Ας την αξιοποιήσουν και σε αυτή τη φάση, που είναι αβέβαιο το μέλλον τους, ας βάλουν τη δική τους σφραγίδα στις εξελίξεις και να μην περιμένουν «σαν τα αρνιά το Πάσχα»!

Απευθύνουμε κάλεσμα στους εργαζόμενους να βρεθούν τώρα σε αγωνιστική ετοιμότητα μπροστά σε όλα τα ενδεχόμενα που είναι ανοιχτά και να συσπειρωθούν τώρα στο κλαδικό τους σωματείο, φτιάχνοντας επιτροπές αγώνα σε κάθε κατάστημα.

Απαιτούμε να  πληρωθούν τώρα οι εργαζόμενοι και τα ασφαλιστικά ταμεία. Διεκδικούμε να μην χάσει κανένας συνάδελφος τη δουλειά του, καμιά βλαπτική μεταβολή στις συμβάσεις, στα δικαιώματα των εργαζομένων.

Διεκδικούμε:

Να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος μας.

Καμία οικειοθελή αποχώρηση.

Να μην δεχτούν βλαπτικές μεταβολές στη σύμβαση τους. Καμία μείωση μισθών.

Να επιστραφούν πίσω όσα χρήματα αφαίρεσε η εργοδοσία από το κόψιμο των επιδομάτων και τις μειώσεις μισθών.

Οι οποιεσδήποτε μετακινήσεις γίνονται, να γίνονται με γνώμονα την κατοικία και όχι τις ανάγκες της εταιρείας και να έχουν μόνιμο χαρακτήρα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ