ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΙ ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΤΟΝ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΑ ΤΗΣ ΚΑΡΛΑΣ

Σε καταγγελίες αναφορικά με περιπτώσεις παράνομου κυνηγιού στον ταμιευτήρα της Κάρλας προχώρησε ο Φορέας Διαχείρισης Περιοχής Οικοανάπτυξης Κάρλας – Μαυροβουνίου – Κεφαλόβρυσου – Βελεστίνου, μετά από σχετική επικοινωνία με μέλος της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά πριν λίγες μέρες και μετά από σχετικά κρούσματα που καταγγέλθηκαν, μέλη του Φορέα προχώρησαν σε αυτοψία στον ταμιευτήρα όπου και εντόπισαν τραυματισμένο νεαρό φοινικόπτερο, που μεταφέρθηκε άμεσα για περαιτέρω περίθαλψη στη συμπρωτεύουσα, όπου και διαπιστώθηκε πως έφερε σκάγια από κυνηγετικό όπλο!

Σύμφωνα με πληροφορίες, και παρά τη σχετική απαγόρευση, ο ταμιευτήρας δέχεται μεγάλο αριθμό κυνηγών, ενώ όπως ανακοινώθηκε «ο Φορέας Διαχείρισης θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες νόμιμες ενέργειες έναντι των υπευθύνων παραβατών, οι οποίοι παραβιάζουν κάθε νομικό κείμενο περί  προστασίας της άγριας ορνιθοπανίδας και του φυσικού περιβάλλοντος».

Σημειώνεται τέλος πως στην ίδια ανακοίνωση ζητείται για μια ακόμη φορά η συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες για τον συντονισμό δράσεων αποτροπής επιπλέον παρόμοιων περιστατικών.

Ε.Π.

ΦΩΤΟ: ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΡΛΑΣ

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ