ΓΙΑΤΙ ΞΕΝΙΖΕΙ Ο ΣΩΡΡΑΣ; ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΑΝ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Το φαινόμενο του απένταρου “τρισεκατομμυριούχου” Αρτέμιου Σώρρα φαίνεται να ξενίζει καθώς πολλοί εν Ελλάδι τώρα αρχίζουν να αντιλαμβάνονται για το τι πρόκειται. Θα έπρεπε όμως;

Όχι βέβαια. Επίσης θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι ο Σώρρας δεν ξεπετάχθηκε ξαφνικά από το πουθενά προσελκύοντας ηλίθιους – όχι αφελείς. Για να φτάσουμε στον Σώρρα έχει υπάρξει μια προεργασία χρόνων, πολλών χρόνων όπου διάφοροι επαγγελματίες επίσης πωλητές πατρίδας – δύο εκ Θεσσαλονίκης μου έρχονται κατευθείαν στο μυαλό – έχουν φροντίσει και φροντίζουν ακόμα να αποβλακώνουν κόσμο.

Πριν τον Σώρρα χιλιάδες Έλληνες είχαν μάθει, μέσω τηλεόρασης, βιβλίων και περιοδικών να πιστεύουν στην «Ομάδα Ε» και σε συναφείς μπούρδες κάποιων εφοδιασμένων με την αρχαία υπερτεχνολογία που θα τους έσωζε από κάθε κακό.

Η κατάσταση θυμίζει λίγο τους αφελείς κατοίκους της Πόλης που όταν μπήκαν οι Τούρκοι σε αυτή, το 1453, πίστευαν, βασισμένοι σε «προφητείες», πως θα τους εκδιώξουν άγγελοι. Οι απατεώνες αυτοί που εξαπατούσαν και εξαπατούν κόσμο, με την άδεια του ανύπαρκτου ελληνικού κράτους, μερικές φορές μάλιστα ενισχυόμενοι οικονομικά από «αδελφή» ορθόδοξη χώρα, καλλιέργησαν το έδαφος για την έλευση του Σώρρα.

Τώρα ο Σώρρας είναι εδώ και, μη γελάτε καθόλου, δεν αποκλείεται καθόλου να τον δούμε κάποια στιγμή και πρωθυπουργό ενός λαού που αρνείται με κάθε τρόπο να αντικρίσει την πραγματικότητα και κυρίως να αναλάβει τις ευθύνες του.

Και σε τελική ανάλυση τι παραπάνω λέει ο Σώρρας από όσα έλεγε πριν τον 2015 ο Τσίπρας και οι συν αυτώ; Μόνο η αρχαία τεχνολογία έλλειπε και η ακροδεξιά ρητορική. Κατά τα άλλα και αυτοί θα διέγραφαν το «επονείδιστο» χρέος και ως μάγοι θα έσωζαν τη χώρα και τους δανειολήπτες.

Ο Σώρρας δεν είναι ένα απλό φαινόμενο. Είναι ένα ελληνικό φαινόμενο, σημάδι της απόλυτης πνευματικής και πολιτιστικής παρακμής της Ελλάδας που έφερε και την οικονομική κρίση και όχι το αντίστροφο.

Ο Έλληνας πρώτα σάπισε και κατόπιν, λόγω των επιλογών του, πτώχευσε, είτε του αρέσει, είτε όχι και οι ελπίδες αναστροφής της κατάστασης είναι ελάχιστες, με το ενδεχόμενο μιας άνευ προηγουμένου εθνικής συμφοράς να είναι απολύτως ορατό.

Απορούν όλοι με τον Σώρρα. Γιατί; Με τι συνθήματα κέρδισε τις εκλογές ο Τσίπρας; Ο ΓΑΠ δεν κέρδισε εκλογές λέγοντας λεφτά υπάρχουν και έφερε μνημόνιο; Ο Κώστας Καραμανλής, με υπουργό τον αξιότιμο νυν ΠτΔ δεν άφησε την Αθήνα να καεί; Ο Σημίτης δεν κέρδισε εκλογές μετά τα Ίμια, όταν γκριζάρισε το Αιγαίο; Ποιος λαός έστειλε όλους αυτούς στην εξουσία; Οι εξωγήινοι; Και που ήταν η “Ομάδα Ε” για να επέμβει;

Ο Σώρρας είναι εδώ και ήρθε για να μείνει γιατί αυτή η χώρα ψάχνει Σώρρες όπως η αρχαία Αθήνα αναζητούσε Αλκιβιάδη και Κλέωνα και σκότωνε Σωκράτη και Φωκίωνα. Και δυστυχώς δεν είναι θέμα παιδείας. Η μακαρίτισσα Θώμη παιδοψυχολόγος ήταν, όχι απόφοιτη νηπιαγωγείου. Είναι θέμα νοοτροπίας ενός ολόκληρου λαού που είτε αναζητά σωτήρες, είτε απλώς παρακολουθεί τις εξελίξεις αδιάφορος και μετά λούζεται τις συνέπειες. Καληνύχτα Ελλάδα, η βλακεία είναι δυστυχώς ανίκητη.

mignatiou.com

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ