ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΟΥ ΕΚΛ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΜΕ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ

Η διοίκηση του ΕΚΝΛ, αποφάσισε να διοργανώσει την Τετάρτη 18 Γενάρη 2017, στις 6.30 μ.μ, στην Κ. Πλατεία, συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Αυτό τονίστηκε χθες από τον πρόεδρο του ΕΚΛ Τάσο Τσιαπλέ κατά τη διάρκεια σύσκεψης εκπροσώπων σωματείων που ανήκουν στη δύναμη του κέντρου με στόχο την καλύτερη προετοιμασία της συγκεκριμένης συγκέντρωσης αλλά και την ανάπτυξη δράσεων ενάντια στον πόλεμο.

Οπως ανέφερε ο κ. Τσιαπλές αυτή η συγκέντρωση, πρέπει να αποτελέσει αφορμή για μια πλατιά συζήτηση για τα δυο αυτά ζητήματα, στο εσωτερικό των σωματείων (Δ.Σ, Γ.Σ), αλλά και στους χώρους δουλειάς και κατοικίας, απευθύνοντας κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στους εργάτες, άνεργους, συνταξιούχους, νέους και γυναίκες.

Το ΕΚΝΛ και τα σωματεία, τώρα που έγινε η εγκατάσταση των Σύριων προσφύγων στον καταυλισμό της Μάνδρας, θα ξεκινήσουν την παρέμβασή μας με επισκέψεις στον καταυλισμό, όχι μόνο για παράδοση υλικής βοήθειας που αναμένεται να γίνει στα μέσα Γενάρη, αλλά και για εντοπισμό και διεκδίκηση λύσης προβλημάτων τους, για την ενημέρωση τους για τις θέσεις του ΕΚΛ για όλα τα προβλήματα, για την πάλη που κάνει, για την ανάγκη και αυτοί να συμμετέχουν σε κινητοποιήσεις που θα τους καλούν, φτιάχνοντας την δική τους στοιχειώδη οργάνωση με επιτροπή τους.

Η παρέμβαση θα έχει και πολιτιστικό περιεχόμενο, σεβόμενοι τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα τους. Παράλληλα θα γίνει προσπάθεια να οργανωθούν μαθήματα εκμάθησης της ελληνικής, γερμανικής ή αγγλικής γλώσσας, με την βοήθεια του σωματείου Ιδ. Εκπαιδευτικών.

Εκείνο που επίσης τονίστηκε χθες είναι ότι η ανάπτυξη αυτής της δράσης για το προσφυγικό και ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, πρέπει να γίνεται παράλληλα με την οργάνωση της πάλης της εργατικής τάξης, με βάση το πλαίσιο αιτημάτων που έχει εγκριθεί, για την διεκδίκηση μέτρων στήριξης των ανέργων και τον περιορισμό της ανεργίας, την πληρωμή απλήρωτων, της επαναφοράς του βασικού μισθού στα 751 ευρώ, των ΣΣΕ, την κατάργηση των αντεργατικών νόμων και την επιστροφή όλων όσων μας αφαίρεσαν από μισθούς, συντάξεις, με την άγρια φοροληστεία, με βίαιο τρόπο τα χρόνια της κρίσης εργοδοσία και κυβερνήσεις την αύξηση των μισθών, ενάντια στα νέα μέτρα μειώσεων μισθών και συντάξεων, ανατροπής εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, νέα φοροληστρικών μέτρων, που ετοιμάζει να ψηφίσει σύντομα η κυβέρνηση, στο πλαίσιο του κλεισίματος της νέας αξιολόγησης με τους εταίρους της, της Ε.Ε και του ΔΝΤ, που θα φέρει νέα στήριξη στο μεγάλο κεφάλαιο.

“Να οργανώσουμε λοιπόν ενιαία στα Δ.Σ και στις Γ.Σ των σωματείων, τη συζήτηση γι’ αυτά τα ζητήματα και να καταλήξουν σε ένα πρόγραμμα δράσης, μέχρι το 30ο συνέδριο του ΕΚΝΛ, που θα γίνει την Κυριακή 19 Φλεβάρη και οι εκλογές για ανάδειξη νέας διοίκησης στις 2 και 3 Μάρτη”, κατέληξε ο κ. Τσιαπλές.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ