ΜΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΘΕΣΓΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΕΣΓΗ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ Ο Β. ΚΟΚΚΑΛΗΣ

Επίσκεψη στα γραφεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού ΘΕΣΓΗ πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης. Στη συνάντηση παρευρέθησαν στελέχη και του Συνεταιρισμού ΘΕΣΓΑΛΑ, όπως επίσης και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Α.Ε» γεωπόνος κ.Ντίνος Μπλιάτσιος.

Ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Αγροτών Θεσσαλίας ΘΕΣ ΓΗ κ.Παναγιώτης Καλφούντζος καλωσόρισε τον Υφυπουργό τονίζοντας του ότι η φιλοσοφία του ΘΕΣ ΓΗ επικεντρώνεται κατά κύριο λόγο στη συμβολαιακή γεωργία, στη διαχείριση των τιμών, καθώς και στη δυνατότητα να δημιουργούν οικονομίες κλίμακας.

«Είναι χαρακτηριστικό» ανέφερε ο κ.Καλφούντζος, «ότι παράγουμε με αρκετά υψηλό κόστος, ενώ διαθέτουμε μικρούς κλήρους και μεγάλη παραγωγή. Για να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε από πλευράς κόστους, θα πρέπει να γίνεται διάθεση των προϊόντων σε μαζικές αγορές. Έτσι μόνο από τον συγκεκριμένο τομέα των μαζικών αγορών, έχουμε καταφέρει να μειώσουμε το κόστος κατά 15-16%».

Ο Λαρισαίος πολιτικός εκτός από την ανταλλαγή των καθιερωμένων ευχών, προχώρησε σε ουσιαστική συζήτηση με τα μέλη του Συνεταιρισμού τονίζοντας ότι οι ομάδες παραγωγών και η εξωστρέφεια της αγροτικής παραγωγής αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες εξόδου από τις παθογένειες. Επισημαίνοντας, μάλιστα, ότι η οργάνωση των παραγωγών υποστηρίζεται με σημαντικά κονδύλια στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.

Παράλληλα, ο Υφυπουργός γνωστοποίησε ότι στο προσεχές διάστημα το υπουργείο θα ανοίξει δημόσιο διάλογο για τη διαμόρφωση του ορισμού «κατ’ επάγγελμα αγρότη», καλώντας τον αγροτικό κόσμο να καταθέσει τις προτάσεις του.

Εν κατακλείδι, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Τα παιδιά του ΘΕΣΓΗ και του ΘΕΣΓΑΛΑ δείχνουν στην πράξη τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να κινηθεί ολόκληρο το πλέγμα της αγροτικής παραγωγής: ένωση δυνάμεων και έλεγχος του κόστους παραγωγής, ποιότητα, εξωστρέφεια. Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και η σημερινή του ηγεσία θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό των πρωτοπόρων παραγωγών της ελληνικής υπαίθρου και θα στηρίζει τις υγιείς προσπάθειες».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ