ΟΙ ΧΑΛΑΣΟΧΩΡΗΔΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

ΓΡΑΦΕΙ ο Στ. Ροντούλης, δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής της Δράσης Πολιτών

Ως γνωστόν, μετά από αλλεπάλληλες καταγγελίες δημοτών, η «Δράση Πολιτών» με ανακοίνωσή της στηλίτευσε την αμεριμνησία και την ολιγωρία της δημοτικής αρχής στο θέμα της δέουσας αντιμετώπισης της κακοκαιρίας που έπληξε το σύνολο του Δήμου Τυρνάβου.

Πράγματι, κατά την χθεσινή ημέρα, και ιδιαίτερα κατά τις νυκτερινές ώρες, συνέβησαν δεκάδες ατυχήματα, λόγω πάγου, εις βάρος οδηγών  που διέρχονταν από κεντρικές οδικές αρτηρίες στον Τύρναβο και στον Αμπελώνα. Χαρακτηριστικά, όπως οι ίδιοι οι παθόντες δήλωναν, χθες ήταν πραγματική ημέρα γιορτής… για τις εταιρίες οδικής ασφάλειας. Δεκάδες οχήματα έβγαιναν από τους δρόμους και είτε έπεφταν πάνω σε άλλα οχήματα, είτε ανέβαιναν πάνω στα διπλανά πεζοδρόμια, εγκυμονώντας πολλαπλούς κινδύνους για τους πεζούς.

Για όλα αυτά η δημοτική αρχή δεν πήρε χαμπάρι. Στον Τύρναβο και στον Αμπελώνα γινόταν ο χαμός και αυτοί χασμουριόνταν, σφυρίζοντας αδιάφορα, μολονότι είχαν αρκετό καιρό στη διάθεσή τους, κατά τις προηγούμενες ημέρες, για να ετοιμάσουν τη δραστική και αποτελεσματική αντιμετώπιση των φαινομένων. Εξάλλου, οι προειδοποιήσεις ήταν αλλεπάλληλες και δραματικής έντασης  από τους φορείς την Πολιτείας που έχουν αναλάβει το έργο της πρόγνωσης των καιρικών φαινομένων.

Αντί, λοιπόν, η άσχετη και απροετοίμαστη δημοτική αρχή του Τυρνάβου να ζητήσει ταπεινά συγγνώμη για την ακηδία της από τους δημότες, έβγαλε κάποιον παρατρεχάμενο να μιλήσει για τζάκια και για σόμπες. Αντί αυτός ο παρατρεχάμενος να φροντίζει να διορθώνει τα μαύρα χάλια που έχει το αγροτικό οδικό δίκτυο του Δήμου, προτιμά να λέει εξυπνακισμούς και να ειρωνεύεται.

Δεν μας πειράζει. Τον αφήνουμε να βράζει στο ζουμί του και τον προτρέπουμε, τώρα που κάνει κρύο, να διαβάσει με προσοχή τη νουβέλα του Αλ. Παπαδιαμάντη «οι χαλασοχώρηδες». Ίσως, έτσι, μπορέσει να καταλάβει και τη ζημιά που έχει προκαλέσει στο Δήμο η «ομαδούλα» που με τόσο πάθος ο ίδιος υπηρετεί.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ