ΣΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΟΥΝ ΑΝΟΙΚΤΟΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ

Δεν θα γίνει αποκομιδή απορριμμάτων σήμερα και αύριο

Η περιοχή της Λάρισας, όπως και μεγάλο τμήμα της χώρας, συνεχίζει να πλήττεται από το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας, με κύρια χαρακτηριστικά τον ολικό παγετό και τις χιονοπτώσεις.

Με αφορμή τις άσχημες καιρικές συνθήκες ο δήμος Λαρισαίων εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται τα εξής:

“Ο μηχανισμός του Δήμου, εδώ και 4 ημέρες συνεχίζει την προσπάθεια, ώστε να παραμείνει λειτουργική η πόλη και τα χωριά του Δήμου Λαρισαίων και να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα, στο πλαίσιο του Σχεδίου Πολιτικής Προστασίας.

  • Απο τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες της Τρίτης 10 Ιανουαρίου και κατά τη διάρκεια της χιονόπτωσης μηχανήματα του Δήμου, πραγματοποιούσαν ρίψεις αλατιού, σε υπόγειες διαβάσεις, γέφυρες και στο βασικό οδικό δίκτυο.

Απο το πρωί και μετά τη συσσώρευση ποσοτήτων χιονιού, έχουν ξεκινήσει και εργασίες αποχιονισμού όπου απαιτείται και πάντα στο πλαίσιο του σχεδίου Πολιτικής Προστασίας.

  • Παρεμβάσεις μηχανημάτων γίνονται από το πρωί και στο κέντρο της Λάρισας.
  • Η πόλη της Λάρισας είναι λειτουργική, ενώ χωρίς προβλήματα γίνεται η κίνηση των οχημάτων στο βασικό οδικό δίκτυο.
  • Κανονικά πραγματοποιούνται όλα τα δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ
  • Ποσότητες αλατιού, για χρήση από τους πολίτες, βρίσκονται από χθες το βράδυ στα εξής σημεία:
  • Σκεπαστή Αγορά Νεάπολης
  • Οπισθεν Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου
  • Δημοτικός Λαχανόκηπος (Αργοναυτών και Παιωνίου)
  • Οδός Λαγού, απέναντι απο τις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΛ
  • Περιοχή υπεραστικού ΚΤΕΛ (οδό Ρόδου)

Σημειώνεται ότι όσοι πολίτες θα σπεύσουν να προμηθευτούν αλάτι θα πρέπει να το κάνουν με φειδώ και με δικά τους μέσα (σακούλες, μικρά δοχεία κλπ)

  • Επίσης ποσότητες αλατιού, συσκευασμένες σε σακούλες για χρήση, έχουν τοποθετηθεί στην Κεντρική Πλατεία, (στη συμβολή των οδών Κούμα και Μεγ. Αλεξάνδρου – στο Δικαστικό Μέγαρο) καθώς και στην πλατεία Ταχυδρομείου.

Νέα επιδείνωση

Ωστόσο, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, η Λάρισα και η Θεσσαλία, θα βρεθούν στο επίκεντρο ενός νέου και ισχυρού κύματος χιονοπτώσεων, που χαρακτηρίζεται ως το σφοδρότερο απ΄ όλα.

Βάσει αυτών των προβλέψεων, με απόφαση του δημάρχου Λαρισαίων δεν θα λειτουργήσουν την Τετάρτη και την Πέμπτη, 11 και 12 Ιανουαρίου, όλα τα σχολεία Α/θμιας και Β/ θμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας.

Κλειστοί θα είναι επίσης για δυο ημέρες και οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου.

Επαναλαμβάνουμε τη γενική σύσταση για αποφυγή των άσκοπων μετακινήσεων.

Δεν γίνεται η αποκομιδή απορριμμάτων

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που θα συνεχιστούν και θα ενταθούν έως και την Τετάρτη, η Υπηρεσία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης ενημερώνει τους Δημότες, ότι δεν θα πραγματοποιηθούν τα προγραμματισμένα δρομολόγια αποκομιδής απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών.

Παρακαλούνται οι Δημότες και ιδιαίτερα οι καταστηματάρχες του εμπορικού κέντρου, σήμερα και αύριο να επιδείξουν αυξημένη υπευθυνότητα, και να μην εκθέτουν προς αποκομιδή τα απορρίμματα, συμβάλλοντας έτσι στη διατήρηση της καθαριότητας της πόλης και στην ταχύτερο αποχιονισμό και αποκατάσταση των δρόμων”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ