ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΑΠΟΤΥΧΙΑ, ΣΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, Η ΦΟΙΤΗΣΗ ΣΕ ΤΕΙ

Α. Δυστυχώς, στη συνείδηση των πολιτών μας εάν κάποιο παιδί πάει στα ΤΕΙ θεωρείται σαν μια αποτυχία.

Β. Εγώ δεν το πιστεύω αυτό, αλλά επειδή εσείς και εγώ δεν το πιστεύουμε δεν σημαίνει ότι το παιδί δεν εισπράττει αυτό από την κοινωνία.

Γ. Άρα, ένας πολύ βασικός παράγων για την αναβάθμιση των ΤΕΙ είναι και πώς εμείς ως πολιτικά κόμματα, ως πολίτες θα πείσουμε τους άλλους πολίτες για την σημασία των ΤΕΙ.

Τα παραπάνω τόνισε σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, κατά τη συζήτηση επόκαιρης ερώτησης του Βουλευτή  Νικολάου Μωραΐτη, σχετικά με  τα προβλήματα στη στέγαση των σπουδαστών στο ΤΕΙ Ηπείρου.

Σχετικά με τη σίτιση των φοιτητών ο υπουργός Παιδείας τόνισε:

– Ξέρετε πόσο είναι σήμερα το ανώτατο όριο για κάποιον που μπορεί να φάει δωρεάν; Είναι 45.000 ευρώ και αν είναι και από πολύτεκνη οικογένεια μπορεί να πάει μέχρι 50.000 ευρώ. Αυτό είναι εναντίον των φτωχών φοιτητών, είναι εναντίον των λαϊκών στρωμάτων.

– Νομίζω, λοιπόν, ότι πρέπει όλοι να συνεννοηθούμε για μια λελογισμένη μείωση του ανώτατου ορίου, ώστε να αξιοποιούνται και να εκμεταλλεύονται αυτές τις παροχές της πολιτείας αυτοί που πραγματικά την έχουν ανάγκη στη σημερινή συγκυρία.

-Και για να γίνει αυτό εγώ δεν λέω ότι πρέπει σε κάθε πανεπιστήμιο να είναι το ίδιο ανώτατο όριο. Πρέπει να υπάρχουν τοπικές διαφοροποιήσεις. Όμως, τα πανεπιστήμια θα πρέπει να πάρουν μια επί της ουσίας απόφαση αν θέλουν να ασκήσουν μια επί της ουσίας κοινωνική πολιτική στο θέμα της εστίασης. Πολύ σύντομα θα έχουμε ένα πολύ συγκεκριμένο σχέδιο για το θέμα της εστίασης.

esos.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ