ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΟΥ ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΟΥ

Δύσκολες ώρες για 450 περίπου Σύριους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στη δομή του Κουτσόχερου, την ώρα που υπεύθυνοι του δήμου Λαρισαίων, της Περιφέρειας αλλά και του Στρατού προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία και στη δομή.

Σύμφωνα με δηλώσεις του αρμόδιου αντιδημάρχου Δημήτρη Δεληγιάννη στο paidis.com κύριο μέλημα όλων των εμπλεκόμενων φορέων ήταν η επαρκής θέρμανση και ύδρευση των οικίσκων, με τα ειδικά κλιματιστικά μηχανήματα να δουλεύουν χωρίς πρόβλημα, ενώ δεν παρουσιάστηκαν ευτυχώς προβλήματα και στην προσέγγιση του καταυλισμού για τη διανομή συσσιτίου.

«Ο Δήμος Λαρισαίων για το φόβο τυχόν προβλημάτων φρόντισε να προετοιμαστεί κατάλληλα για τη διανομή κονσερβών, κρουασάν κλπ., χωρίς ευτυχώς να χρειασθεί αφού το συσσίτιο μοιράστηκε κανονικά», ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του κ. Δεληγιάννη.

Η κατάσταση ωστόσο στον καταυλισμό παραμένει εξαιρετικά δύσκολη, με τους πρόσφυγες να αποφεύγουν τις μετακινήσεις ακόμη και εντός της δομής, ενώ Στρατός και Περιφέρεια αναμένεται να προχωρήσουν σε αποχιονισμό του καταυλισμού, με την πρόσβαση να παραμένει επικίνδυνη λόγω της χιονόπτωσης και του παγετού.

«Η κύρια ανησυχία μας παραμένει ο παγετός», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Δεληγιάννης, προσθέτοντας ωστόσο πως ο δήμος είναι έτοιμος να μεταφέρει πρόσφυγες σε ξενώνες της πόλης, εάν κριθεί απαραίτητο λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας.

«Οι ίδιοι πάντως δεν εξέφρασαν προς το παρόν σχετικό αίτημα, αν και έχουν ενημερωθεί ήδη για μια τέτοια δυνατότητα», κατέληξε ο κ. Δεληγιάννης.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ