Ρ. ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ ΚΑΤΑ ΔΗΜΟΥ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΙΠΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ

Η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Λαρισαίων κ. Ρενα Καραλαριωτου , αναφορικά με την  κατάσταση που βιώνει η πόλη λόγω των καιρικών συνθηκών ,έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η δημοτική αρχή του δήμου Λαρισαίων , όπως και όλοι οι πολίτες , είχε ενημερωθεί εγκαίρως ότι η Λάρισα θα αντιμετώπιζε ακραία καιρικά φαινόμενα .

Αυτό σημαίνει ότι θα έπρεπε ο Δήμος, πρωτίστως , να καλέσει σε σύσκεψη το αρμόδιο συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας του δήμου , να συναντηθεί με  φορείς (εμπόρους , καφετεριούχους , αστικό ΚΤΕΛ, εθελοντές κ.α )  για να συνδράμουν στην κατάσταση , να έχει μισθώσει κατάλληλα μηχανήματα , να έχει επαρκείς ποσότητες αλατιού , να ενημερώσει τους πολίτες για το τι και οι ίδιοι πρέπει να κάνουν . Και όλα αυτά βέβαια πριν την έναρξη της κακοκαιρίας . Γιατί η πρωτόγνωρη κακοκαιρία δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με τα συνήθη μέτρα .

Και , τελικά τι έγινε;  Ανήμποροι και χωρίς επαρκή σχεδιασμό και οργάνωση , αφήσανε την πόλη και τα χωριά του δήμου μας στο έλεος του χιονιά . Περιορίσθηκαν σε μια επικοινωνιακή διαχείριση της κατάστασης , βγάζοντας φωτογραφίες στο <στρατηγείο > της Νεάπολης …

Η όποια αυτοθυσία των εργαζομένων ( τους αξίζουν συγχαρητήρια ) δεν μπορεί να έχει αποτέλεσμα αν δεν υπάρχει οργάνωση , οταν τελευταία στιγμή  οι υπεύθυνοι αναζητούν να μισθώσουν κατάλληλα μηχανήματα και όταν την Τρίτη το πρωί είχε τελειώσει και το αλάτι (!) και αναμένανε εκ νέου προμήθειες .

Για ακόμη μια φορά η δημοτική αρχή φάνηκε κατώτερη των περιστάσεων .  Έστω όμως και την ύστατη ώρα ας αντιμετωπίσουν την κατάσταση . Μια κατάσταση που αναμέναμε.

Οι Λαρισαίοι έχουν ανάγκη από μια ικανή δημοτική αρχή που να διαχειρίζεται τέτοιου είδους δύσκολες καταστάσεις. Εξάλλου, μια διοίκηση στα δύσκολα κρίνεται ».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ