Η ΔΑΚΕ, Η Ν.Δ. , ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ…

Ανακοίνωση των ΣΥΝΕΚ Λάρισας

Σε ερώτηση που κατάθεσε η Ν.Δ. στη βουλή δια των αρμοδίων βουλευτών της, της τομεάρχη παιδείας, καθώς και των αναπληρωτών τομεαρχών, στοχοποιεί για άλλη μια φορά τους εκπαιδευτικούς των δημοσίων σχολείων.

Αφού για τα προσχήματα αναφέρονται στις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, ξεχνώντας φυσικά να αναφέρουν τις ευθύνες τους για αυτή την κατάσταση και αφού αναρωτιούνται για τους πόρους με τους οποίους θα καλυφθούν οι προσλήψεις, καταλήγουν στην ουσία της ερώτησής τους. Αναφέρονται σε εκπαιδευτικούς «φαντάσματα», οι οποίοι δε δουλεύουν και έτσι δημιουργούν τεχνητά κενά στα σχολεία.

Η λογική τους είναι απλή. Συκοφαντώντας τους εκπαιδευτικούς των δημόσιων σχολείων απαξιώνουν ταυτόχρονα τη δημόσια εκπαίδευση. Και έτσι λειτουργούν υπέρ των εκλεκτών τους πελατών, των σχολαρχών των ιδιωτικών σχολείων. Δε θέλουν να βελτιώσουν τη δημόσια εκπαίδευση αλλά να συνεχίσουν αυτό που άφησαν στη μέση, την πλήρη διάλυσή της με κλείσιμο σχολείων, αδιοριστία, απολύσεις εκπαιδευτικών, κομματική αξιολόγηση, υποχρηματοδότηση κ.α..

Αφού λοιπόν κατά τη γνώμη τους υπάρχουν εκπαιδευτικοί «φαντάσματα», που δημιουργούν τεχνητά κενά, γιατί να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών; Και γιατί να μην απολυθούν οι εκπαιδευτικοί «φαντάσματα»; Όσο και να κρυφτούν η ατζέντα τους περί απολύσεων και στην εκπαίδευση είναι ορθάνοιχτη…

«Ξεχνούν» η ΔΑΚΕ και η Ν.Δ. πως υπήρξε και μια άλλη κατηγορία εκπαιδευτικών, αυτών που είχε διώξει από τα σχολεία η κυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ, βγάζοντας τους στη διαθεσιμότητα και παραλίγο στην απόλυση.

Αν στη Ν.Δ. ήταν μόνο κυνηγοί φαντασμάτων, τότε δε θα υπήρχε κανένα πρόβλημα. Δυστυχώς είναι κυνηγοί και φανατικοί πολέμιοι καθετί δημόσιου, όπως και του σχολείου.

Υπενθυμίζουμε στις συναδέλφισσες και στους συναδέλφους πως την κατάπτυστη αυτή δήλωση περί εκπαιδευτικών «φαντασμάτων» την έκαναν βουλευτές της Ν.Δ. που λίγο καιρό πριν έδιναν συγχαρητήρια στη ΔΑΚΕ για τα αποτελέσματα των εκλογών.

Αν η ΔΑΚΕ έχει εφιάλτες από τις δηλώσεις της Ν.Δ., δε μας ενδιαφέρει καθόλου. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να βγάζουν συμπεράσματα οι εκπαιδευτικοί, ώστε να μην επιτρέψουμε να ξαναζήσουμε τον εφιάλτη εκείνων των μαύρων χρόνων της εκπαίδευσης .

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ