ΚΑΛΛΙΣΤΕΙΑ ΧΙΟΝΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Ανακοίνωση των διοργανωτών που επισημαίνουν: “Γινόμαστε υπεύθυνοι πολίτες, αλλά μένουμε πάντα παιδιά!”

Η επέλαση του χιονιά ήρθε και στην πόλη μας!
Εκτός από την ομορφιά που έχει το χιόνι, δυστυχώς δημιουργεί και προβλήματα…
Προφανώς η κρατική μηχανή (δήμος, περιφέρεια και λοιπές υπηρεσίες) θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη και να καταβάλει τα μέσα και τις προσπάθειες που χρειάζονται, ώστε η πόλη μας να παραμείνει λειτουργική, και η ζωή να εξελιχθεί όσο γίνεται πιο ομαλά και χωρίς κινδύνους για τους πολίτες.
Όμως κι εμείς οι πολίτες δεν πρέπει να τα περιμένουμε όλα από το κράτος, ανεξάρτητα αν αυτό λειτουργεί σωστά ή όχι! Εκεί που μπορούμε, πρέπει να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες και να βοηθάμε την κατάσταση, γιατί αφορά πρώτα απ’ όλα, τις δικές μας τις ζωές!
Οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας, θέλοντας να ευαισθητοποιήσουν όλους τους πολίτες, ώστε να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των δύσκολων συνθηκών που προέκυψαν με την χιονόπτωση, σκέφτηκαν έναν τρόπο, ώστε η εθελοντική εργασία, να γίνει παιχνίδι!
Διοργανώνουμε λοιπόν, «Καλλιστεία Χιονάνθρωπων»!

Καθαρίστε από χιόνι το πεζοδρόμιο μπροστά από το σπίτι σας ή από το μαγαζί σας, ώστε να μην γλιστράτε ούτε εσείς ούτε οι περαστικοί, και με το χιόνι που θα μαζευτεί, φτιάξτε σε μία άκρη, έναν ωραίο χιονάνθρωπο!
Έτσι, και τα πεζοδρόμια θα είναι καθαρά και η πόλη θα γεμίσει με εφήμερα αλλά όμορφα έργα τέχνης! Έργα της δικής σας έμπνευσης και φαντασίας!
Στη συνέχεια, φωτογραφίστε το έργο σας, ανεβάστε τη φωτογραφία στην ομάδα μας στο facebook ( ΕΝΕΡΓΟΙ  ΠΟΛΙΤΕΣ ΛΑΡΙΣΑΣ, ως σχόλιο στη σχετική ανάρτηση), αναγράφοντας αν θέλετε το όνομά σας και τη διεύθυνση που βρίσκεται ο χιονάνθρωπος. Βασική προϋπόθεση στη φωτογραφία να φαίνεται και το καθαρισμένο πεζοδρόμιο! Οι τρεις πρώτες φωτογραφίες που θα μαζέψουν τα περισσότερα like ως την Παρασκευή 12:00, θα είναι οι νικήτριες και θα δημοσιευτούν σε όλα τα ΜΜΕ!
Στην ουσία όμως, νικητές θα είμαστε όλοι, γιατί θα έχουμε καταφέρει να καθαρίσουμε τα πεζοδρόμιά μας, ελαττώνοντας τον κίνδυνο για ατυχήματα, αλλά και ομορφαίνοντας την πόλη μας με χαρούμενους χιονανθρώπους!
Τι λέτε; Θα λάβετε μέρος σ’ αυτό το παιχνίδι;

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ