ΟΙ… ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ «ΑΡΙΑΔΝΗ» ΚΑΙ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΜΑΣ ΕΥΘΥΝΗΣ!

ΓΡΑΦΕΙ Ο Τάσος Ψύρρας

Για ακόμη μια φορά πριν από λίγες ημέρες ένας χιονιάς με το σαγηνευτικό όνομα «Αριάδνη» χτύπησε το δημο Τυρναβου και ολο το νομο Λάρισας και την επομένη το πρωί- αφού είχαμε ήδη «στολίσει» τους μετεωρολόγους για τις προβλέψεις- θυμηθήκαμε το δήμαρχο που δεν καθάρισε έγκαιρα το δρόμο

και δεν έριξε αλάτι στην αυλή μας καθώς εμείς ακόμη χουζουρεύαμε φορώντας τις παντόφλες.

Επίσης ξεχάσαμε εντελώς να δούμε αν έχουμε αλυσίδες και να τις φορέσουμε. Μας έφταιγαν οι παγωμένοι δρόμοι καθώς δεν μπορούσαμε να ξεμυτίσουμε. Όπως θα καταλάβατε σε αυτό το άρθρο δεν θα ασχοληθούμε με το δήμαρχο και με τον κρατικό μηχανισμό για την επέλαση του χιονιά. Θα ασχοληθούμε όμως με πραγματικά γεγονότα στον δημο Τυρναβου και στον νομο  Λάρισας που είτε «φρέναραν», είτε καθυστέρησαν τον κρατικό μηχανισμό αναίτια, είτε προκάλεσαν επιπλέον προβλήματα, λόγω της έλλειψης της προσωπικής μας ευθύνης μπροστά σε ένα έκτακτο καιρικό φαινόμενο.

Η «Αριάδνη» του 2001

Η «Αριάδνη» μας έχει επισκεφτεί ξανά και μάλιστα με πιο άγριες διαθέσεις το 2001. Τότε η πόλη είχε βυθιστεί στο χιόνι και όλα ήταν παγωμένα. Οι μετακινήσεις ακόμη και μέσα στο αστικό κύκλο ήταν εξαιρετικά δύσκολες. Εκείνη την εποχή καταγράφαμε ρεπορτάζ του τύπου «που είναι ο δήμαρχος να μας καθαρίσει την αυλή», όταν τριγύρω γινόταν χαμός.

Η «Αριάδνη» του 2008

Το 2008 ένα σφοδρό φαινόμενο με ισχυρή χιονόπτωση χτύπησε την Κοιλάδα των Τεμπών και ευτυχώς όχι την Λάρισα. Το φαινόμενο ήταν τόσο έντονο που η Εθνική Οδός στα Τέμπη έκλεισε μέσα σε λίγη ώρα. Τα… γνωστά! Μια νταλίκα «δίπλωσε» στο Ευαγγελισμό και έτσι είχαμε ουρές χιλιομέτρων από ακινητοποιημένα αυτοκίνητα. Τρέξαμε όλοι να καλύψουμε το ρεπορτάζ. Όταν μαζί με τη αστυνομία φτάσαμε στη διπλωμένη νταλίκα ακούσαμε τον νταλικέρη να φωνάζει : «Που είναι το ανύπαρκτο κράτος». Με τον αστυνομικό να του απαντά: «Μόλις το «φρενάρατε» κύριε! Οι αλατιέρες είναι εγκλωβισμένες στην ουρά! Αλήθεια αλυσίδες φοράτε;», τον ρώτησε. Φυσικά και δεν φορούσε.

Λίγη ώρα αργότερα και ενώ γινόταν χαμός από περιστατικά και εγκλωβισμένους στην Εθνική οδό και δίπλα από, αυτή, η ΕΜΑΚ δέχεται κλήση για ένα εγκλωβισμένο όχημα 4Χ4 πιθανότατα λόγω του παγετού στο δρόμο Καλλιπεύκης- Γόννων. Μάλιστα η πληροφορία έλεγε πως υπήρχε μέσα σε αυτό οικογένεια. Αμέσως η ΕΜΑΚ στήνει επιχείρηση. Το ερπυστριοφόρο όχημα ξεκινά από τους Γόννους για να απεγκλωβίσει την οικογένεια. Όταν οι πυροσβέστες φτάνουν εκεί διαπιστώνουν ότι ο οδηγός του οχήματος δεν γνώριζε πως δούλευαν τα διαφορικά του αυτοκινήτου με αποτέλεσμα  να κολλήσει!

Αν ακόμη πιστεύετε πως για ένα χιονιά ο πρώτος που φταίει είναι ο δήμαρχος να μου το πείτε…

Βέβαια υπάρχουν ΦΑΦΛΑΤΑΔΕΣ που εκ του ασφαλούς κι αφού έχουν πιάσει πρώτο τραπέζι πίστα στα καφέ της πόλης έχουν γνώμη για όλα, και μάλιστα ενοχλούνται που δεν λαμβάνει κανείς υπόψιν την σωτήρια τοποθέτηση τους για το καλό της πόλης. Ευτυχώς βέβαια είναι τόσο ευχάριστοι στις προτάσεις τους που εμείς γεμίζουμε τις χιονισμένες μέρες μας με κάτι ώστε να ασχολούμαστε ,έτσι για να περνάει η ώρα.

Η πηγή μας ήταν το site ON LARISSA και ζητάμε συγνώμη για την μερική τροποποίηση του κειμένου που προσαρμόστηκε στα δικα μας δεδομενα

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ